dissabte, de febrer 20, 2010

Viure la Quaresma en clau Carmelitana


Aquesta tarda els dos grups d’ACO de la Parròquia hem estat de recés amb la comunitat de monges Carmelites Descalces de Mossèn Homs.

La Germana Anna Maria ens ha fet una xerrada per introduir-nos en la Quaresma, com viure-la. S’ha centrat en la vida de la seva fundadora Santa Teresa de Jesús. No ens ha volgut parlar dels tòpics del dejuni i l’almoina sinó en com podem fer d’això una purificació de la persona, treure de dins tot el que no és de Déu per arribar al Càntic Espiritual com va fer Sant Joan de la Creu.

La seva intenció ha estat la d’animar-nos per poder viure la Quaresma. Ha parlat del llibre dels Proverbis i de la Primera Carta de Sant Pau als Corintis, com a textos que inviten als creients a preparar-se per arribar a la Pasqua.

Ens ha parlat de la pregària com al mitjà de relació amb Déu, posant l’exemple de Santa Teresina que parla de la pregària com a impuls, mirada i crit del cor. Després a través de la vida i exemple de Santa Teresa ens ha introduït el tema de l’amor a Déu i de Déu dient que fa que la nau de la nostra vida vagi avançant per les rutes de Déu. Ha conclòs la xerrada dient-nos que és en la relació amb Déu on l’home desenvolupa totes les seves possibilitats, és l’oració qui hi porta.

Invitació a la reflexió:
- Quin sentit i quina importància dono actualment a la Quaresma?
- Quines són les actituds que em demanen un canvi?
- Quina importància li dono en aquest temps quaresmal a la pregària?

Hem pogut sortir al bosc per poder meditar aquestes preguntes i després hem compartit unes coques boníssimes que ens havien preparat les monges.


Per acabar la tarda hem assistit amb la comunitat a les Vespres.
Han estat unes hores molt enriquidores i agraïm l’acolliment que ens han fet les monges ha estat fantàstic i molt recomanable la pregària comunitària de les Vespres en un entorn preciós com es pot veure a la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge