dilluns, de febrer 22, 2016

Homilia del segon diumenge de Quaresma

 
A continuació teniu el vídeo sencer de l'homilia i a sota una petita ressenya del seu
contingut central.
 
Recomanem llegir abans el text de l'Eavngeli, que teniu l'enllaç aquí sobre.
Gran lliçó de teologia la d'aquest diumenge, com tantes vegades fa! Moltes gràcies Josep!!!



En l'homilia tenim la reflexió de com se'ns manifesta sobre els homes la divinitat de Jesús. En l'evangeli del diumenge anterior, amb les temptacions ens manifesta la seva total humanitat, avui la seva divinitat de la qual els homes en som partícips.
 
El fil de l'explicació és a partir de tres prèvies:
1- Blanc: què vol dir la presència del blanc en tot l'Antic Testament? (mn 1,11)
2- Moisès i Elies: Jesús és el compliment de tot el procés de revelació de l'Antic Testament.(mn 2,45)
3- La presència del núvol: com és que els deixebles s'espanten quan el núvol els cobreix? (mn 3,55 gran explicació del què significa pels jueus el núlvol)
 
(a partir del mn 6,27 i fins el final) Com som transfigurats per Jesús? L'acceptació de la transfiguració és el baptisme, que és l'expressió de l'acceptació de l'entrada en l'àmbit de Déu. Però també molts altres homes i dones que estimen de veritat, formen part de l'ésser de Déu.
 
Sant Pau diu: - vosaltres sou sants. Què vol dir? Quin ús en fem? Què hem de fer quan el nostre blanc és més aviat marró? I el pecat? El sagrament de la reconciliació és la forma sagramental d'això.
 
També ens diu Sant Pau que som ciutadans del cel, però a la terra, no al marge, no ens podem quedar a la muntanya perquè s'hi està molt bé. Ens hem d'embrutar, exercir la nostra ciutadania del cel en el món i fer-ho a través de la nostra acció en la realitat, predicant i vivint en la contínua reconciliació amb Déu i amb els homes. El cel comença a la terra, sense Creu no hi ha Resurrecció.

2 comentaris:

  1. Gràcies pel resum-qüestionarivde reflexió.
    El primer pas serà fixar-nos en el color que portem, blanc o marró. De vegades ens costa fins i tot arribar a aquest estadi.
    I tant que el Cel comença a la terra!
    Enric.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Enric! Ja tens raó ja, sovint no sabem ni el color que tenim!!!

      Elimina

Publica un missatge