dissabte, de febrer 27, 2016

XI JORNADA DIOCESANA DE LA PASTORAL DE LA SALUT

El dissabte 13 de febrer els voluntaris que col·laborem en la Pastoral de la Salut de tots els arxiprestats de la diòcesi ens vam aplegar a Granollers, a la parròquia de Sant Esteve,  per  celebrar-hi  la trobada anual. De l’arxiprestat de Terrassa  érem  una seixantena de persones.
A la porta de l’església ens  esperava el rector i Vicari episcopal del Vallès Oriental,  Mn. Josep Monfort, ben conegut de tots nosaltres , que ens va donar la benvinguda. En entrar a l’església ens sorprengué l’acolliment musical: un petit concert d’orgue (quin encert!) que convidava al silenci i ens ben disposava per a la pregària que va dirigir el bisbe Salvador. 
Després de la benvinguda del rector i de la pregària, vam traslladar-nos a la sala d’actes que hi ha al costat mateix de l’església on el Dr. Massegú, Delegat episcopal de la Pastoral de la Salut, ens va animar a fer la tasca d’acompanyament dels malalts seguint l’exemple de Maria,  segons el lema triat per la Jornada: Feu el que Ell us digui.

I després de presentar la ponent, ens va parlar la germana Victòria Molins, molt coneguda en els àmbits eclesials i socials per la seva dedicació i compromís amb els més necessitats del barri on viu, el Raval de Barcelona.
La xerrada es va fer curta: ens va explicar què és viure a prop dels  exclosos de la societat,  i dels malalts de sida, sense família ni recursos;  com acompanyar  en els últims moments de la vida als qui no se n’han pogut sortir -guarda en una capseta 34 paperets amb el nom de cada un, i al cor, cada una de les seves històries!-;  com hem a d’acceptar, de vegades dolorosament ,  que molts problemes no els poden solucionar però sí que sempre podem  fer companyia, estimar i donar alegria. Ens va recomanar que no tinguéssim  por i que, en qualsevol circumstància, confiéssim  plenament en Jesús, com va fer Maria. El Senyor sempre  és  present en els més necessitats  d’ajuda,  de companyia i d’afecte. Amb un llarg aplaudiment vam agrair el seu testimoni.
Després vam ser generosament obsequiats amb un esmorzar molt bo i abundant.
La jornada es va cloure amb el testimoni sincer i molt proper  de Mn. Juanjo Recasens i N’Assumpció Cornuelles.  Admirable la confiança del mossèn en la pregària de la seva comunitat: “quan jo no podia ni sabia com posar-m’hi,  sabia que els de la meva parròquia pregaven per mi i hi confiava”!  Reconfortant i estimulant la lluita de l’Assumpció  per vèncer les limitacions de la invalidesa que l’obliga anar a tot arreu amb cadira de rodes i, això no obstant, ha continuat estudiant i col·laborant en tasques de voluntariat... Quins dos exemples de senzillesa, proximitat, força de voluntat, confiança i fe!  Una bona lliçó per tots nosaltres!
Van cloure la Jornada  les paraules del Bisbe Cristau qui breument va voler subratllar el missatge dels qui havien parlat,  cedint-los,  encertadament,  tot el protagonisme.  Moltes gràcies!
Carme Ticó, Pastoral de la salut de la S. Família

Cap comentari:

Publica un comentari

Publica un missatge