dimarts, de juliol 07, 2020

DIUMENGE XIV DE DURANT L’ANY 04-05/07/2020



Benvolguts gns/nes:

En aquest primer diumenge de juliol, XIVè de durant l’any, m’agradaria començar amb  les paraules que Déu ens adreça a través del profeta Zacaries: Alegra’t comunitat de  .....

I per què? Doncs perquè s’ha complert la profecia, en Jesucrist, que  ha fet entrada a la terra, adreçant a tots els pobles paraules de pau i d’amor i ens ha salvat. Ell ens ha mostrat que Déu  és compassiu i benigne/ lent per al càstig, gran en l’amor/ és bo per a tothom,/estima entranyablement tot el que ell ha creat...       que... sosté els qui estan a punt de caure, i que amb el seu perdó redreça els que han ensopegat.

Si no estem contents ni agraïts, és perquè potser encara ens comportem com aquells savis i  entesos del temps de Jesús, que pensaven que complint la Llei i el farcell de preceptes humans que havien afegit, ja en tenien prou. No els calia Jesús. En canvi, els senzills, els atribolats, els nets de cor, acolliren Jesús amb goig i plena confiança. Per això Jesús fa aquesta preciosa pregària: Us enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills tot això, que heu amagat als savis i als entesos.

Jesús, el Fill servent i Déu Pare, formen una comunió d’amor amb l’Esperit Sant: fora del Pare, ningú no coneix veritablement el Fill; igualment ningú no coneix veritablement el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar.  Nosaltres som els beneficiaris primers d’aquesta revelació, i no podem quedar-nos-la per nosaltres ni tampoc rebre-la sense que no experimentem una conversió interior continuada, per a viure d’acord amb el que Jesús ens proposa. Experimentem sovint les pròpies limitacions, fragilitats, el nostre pecat, i de vegades això

ens angoixa, ens bloqueja fins el punt de pensar que no hi ha res a fer, que mai canviarem, que  som un cas perdut. I és en aquests moments d’angoixa, de solitud fins i tot de desesperació, quan més hem d’obrir el nostre cor a Jesús, perquè només en Ell trobarem la pau i el repòs que necessitem per continuar el camí.: Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats: jo us faré reposar. Accepteu el meu jou, feu-vos deixebles meus, que jo sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs que tant desitjàveu, perquè el meu jou és suau i la meva càrrega lleugera. Acceptar el seu jou vol dir, fer-nos deixebles seus, fer del seu evangeli la nostra norma de vida, que troba el seu nucli fonamental en el manament nou de l’amor: estimeu-vos els uns als altres tal i como jo us he estimat.

Hem de ser humils i sincers per a reconèixer-ho, no és només qüestió de voluntat, és també de fe, de deixar-nos guiar per l’Esperit Sant, que hem rebut en el baptisme, que ens fa superar la temptació de cercar només el nostre propi benestar, oblidant als altres. Per això sant Pau ens recomana: No viviu segons les mires de la carn sinó segons les de l’esperit, perquè l’Esperit de Déu habita en vosaltres. L’Esperit d’aquell que va ressuscitar Jesús d’entre els morts,...que donarà la vida als vostres cossos mortals. És l'Esperit que ens incorpora a la família de famílies que és l'Església, una Església que ha de ser  com un hospital de campanya on tothom pugui apropar-se per a  curar les seves ferides.

Benvolguts germans i germanes, donem gràcies a Déu per donar-nos el seu Fill Jesús, i, gràcies a Ell,  fer-nos fills seus amb el do de l’Esperit Sant; i demanem-li que renovem amb alegria, el nostre desig de continuar sent deixebles seus, estimant, servint i acollint, especialment als que més ho necessiten com Ell ho va fer. Que aquesta Eucaristia ens hi ajudi.  
Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge