dimarts, d’agost 11, 2020

DIUMENGE XIX DE DURANT L’ANY 8-9/08/2020

Benvolguts gns/nes:  

La Paraula que hem escoltat, ens confirma que Déu fa camí amb nosaltres, i ens fa costat davant les dificultats,  però a la seva manera, no a la nostra.

Aquesta és l’experiència d’Elies, que fuig de la reina Jezabel que el vol matar, i en la soledat de la muntanya de l’Horeb, dins una cova, Déu se li revela, no pas d’una manera espectacular: forta ventada, terratrèmol o foc; sinó en el so d’un aire suau, que ens recorda la imatge de l’Esperit, signe de la seva acció benèfica, que es manifesta enmig de la vida senzilla i quotidiana. També descobrirem com això també s’ha esdevingut  al llarg de la nostra història personal.

Davant l’obstinació de la humanitat de seguir altres camins que la porten a l’abisme, Déu ha segellat  definitivament la seva aliança amb nosaltres, a través de Jesús, el seu Fill, a fi d’alliberar-nos d’una esclavitud molt pitjor a la d’Egipte: la del mal i del pecat. Jesús, després de mostrar els seus deixebles, que es pot superar la dificultat de la manca d’aliment per a tantes persones, amb el miracle de la multiplicació, obliga als seus deixebles a pujar a la barca i travessar cap a l’altra riba. Ell acomiada a tota la gentada i puja tot sol a la muntanya per a pregar.  Per a trobar-se amb Déu Pare. No es poden superar els entrebancs  sense estar bens plens del Senyor, sentir la seva presència dins nostre, confiant plenament en Ell. Els deixebles, enviats per Jesús a la barca, davant les  onades  i el vent en contra, no avancen, i quan a altes hores de la matinada veuen venir Jesús, caminant sobre l’aigua, en comptes d’alegrar-se, s’esveren i criden de por. Per què? Els manca fe: No tingueu por, que sóc jo”, els diu Jesús. Amb ell no hem de tenir por, sinó fe. Ell ens ajuda a superar les dificultats. Però els deixebles no les tenen totes, tampoc  Pere quan li diu: :”Senyor, si sou vós, maneu-me que vingui caminant sobre l’aigua”. Jesús el convida a anar-hi. I Pere, fa els primers passos, però, la força del vent, el fa dubtar, s’oblida que Jesús vetlla per ell, i s’enfonsa. Aleshores crida:”Senyor, salveu-me”. Quina gran pregària, a la que Jesús respon a l’instant, donant-li la mà, mentre li diu: Quina poca fe! ¿Per què dubtaves? I quan hagueren pujat a la barca, el vent amainà. Nosaltres hem de reconèixer   com Pere,  que davant les vicissituds de la vida, com la pandèmia actual,  ens cal l’ajut de Déu, a través de la Paraula i la vida de Jesús i la força del seu Esperit Sant. La seva mà sempre està estesa envers nosaltres, ell ens ajuda a avançar i és l’únic que ens manté a flotació i evita el naufragi.. Per això, com els deixebles a la barca, imatge de l'Església, hem de dir-li amb fe: Realment ets el Fill de Déu”.No siguem com els israelites contemporanis de     St. Pau, que malgrat ha sortit d’ells, el Crist, que és Déu per damunt de tot” ,el rebutgen, i això l'entristeix. També nosaltres coneixem situacions de l'Església, del món, de la societat o de les nostres famílies que ens provoquen tristesa i dolor, però que com en St. Pau, ens han d'estimular a continuar el camí, amb Jesús, mantenint sempre manté la mà estesa. Santa Teresa Beneta de la Creu (Edit Stein),  religiosa i màrtir en els camps d’extermini nazi, de qui avui, si no fos diumenge, en celebraríem la festa; i Pere Casaldàliga, religiós claretià, nascut a Balsareny, mort ahir, a l’edat de 92 anys, després de tota una vida entregada al servei i en la defensa dels drets dels més pobres a St. Felix de l’Araguaia (Brasil); són dos bons testimonis de vida, fonamentats en la fe en Crist, que, van donar-se, amb fe i sense por, en favor dels més desvalguts.

Benvolguts/des, tinguem confiança en el Senyor, alimentem-nos de la seva Paraula i del seu cos, i plens de fe, remem en la barca de l'Església, units amb Ell per afrontar i superar en bé de tothom, les dificultats que se’ns presentin, perquè amb Ell tot ho podem!
Joan Làzaro i Padrós, Prevere i Rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge