dimarts, de novembre 24, 2020

DIUMENGE DE CRIST, REI DEL MÓN 21-22/11/2020

 

1a. Lectura: Ez 34,11-12.15-17

Salm 22

2a. Lectura: 1Co 20-26.28

Evangeli: Mt 25,31-46

Benvolguts gns/gnes: Amb la solemnitat d'avui, Crist Rei de Tot el món, acabem l'Any Litúrgic Les lectures que hem proclamat ens conviden a revisar en quina mesura hem deixat, deixem i deixarem trobar-nos per Crist per a que regni en les nostres vides, i si ens sentim veritablement membres del seu Regne.  Ell ens va ensenyar a pregar a Déu com un Pare, i a demanar-li: vingui a nosaltres el vostre Regne!  Però, fins a quin punt ho desitgem i ho fem possible?

Déu Pare, que és amor, des de sempre ens acompanya i vol que siguem feliços seguint els seus camins. Desitja que ningú faci marrada, ningú perdi el pas, ningú s'allunyi del seu ramat, perquè és un Bon Pastor, que per boca del profeta Ezequies ens diu: "Buscaré l'ovella perduda, faré tornar la que s'havia allunyat, embenaré la que s'havia fet mal, faré posar bona la malalta, mantindré les grasses i robustes, les pasturaré totes amb justícia".

 I encara ho expressa amb més força el salmista quan ple de fe i agraïment, lloa el Senyor, el nostre pastor, amb qui no ens manca res...que ens guia per camins segurs per l'amor del seu nom. La seva bondat i el seu amor ens acompanyen tota la vida.

És amb Jesucrist, el seu Fill, a qui fa Rei, amb qui es vol revelar de manera plena i vol fer-nos avinent com és el seu Regne. No és com els d'aquest món, perquè Crist, Rei, tindrà com a tron  la creu, i com a corona, unes espines, i com a membres preferits del seu regnat, als pobres, als malalts, als sofrents.  Un Rei clavat en creu, que dóna la vida per nosaltres per amor, per arrancar-nos del pecat i de la mort, amb la seva mort i resurrecció, tal i com ens recorda Sant Pau:.  Perquè ell ha de regnar fins que Déu haurà sotmès tots els enemics sota els seus peus. El darrer enemic destituït serà la Mort.

Celebrem doncs, que Jesús és Rei, i en la seva persona es manifesten els valors del Regne, del projecte que Déu té per tots nosaltres. Quins són aquests valors? En què es caracteritza aquest Regne?. La resposta la trobem en el prefaci d'avui, que després proclamarem: És un Regne de veritat i de vida, per tant que no admet la mentida, la corrupció i que defensa la vida; un Regne de santedat i de gràcia, que ens anima a ser sants, a viure les benaurances, comptant amb l'ajut de Déu; un  Regne de justícia, de pau i d'amor. I com es concreta? Jesús, a l'Evangeli de Mateu,  ens ho diu ben clar, presentant-nos l'escena del judici final. Al final de la vida, se'ns avaluarà per l'amor que haurem mostrat en favor dels germans, especialment els més necessitats, en els quals Jesús hi és present:  Tot allò que fèieu a cadascun d'aquests germans meus (famolenc, assedegat, foraster, despullat, malalt, empresonat), per petit que fos, m'ho fèieu a mi. Serà aleshores que rebrem de Jesús, el bon pastor, la invitació més impressionant que mai ens poden fer:  veniu beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món... Així farem possible la vinguda del seu Regne entre nosaltres, i també allò que demanem al Parenostre: facis la vostra voluntat, així en la terra com es fa en el cel.

Així doncs, la carta de ciutadania d'aquest Regne és l'amor a Déu Pare, Fill i Esperit Sant concretat en l'amor als germans, especialment els més desfavorits.

Benvolguts gns/nes, deixem-nos trobar per Crist, per a que Regni les nostres vides i obrim-nos a la seva gràcia, i guiats per la força del seu Esperit Sant, sentim-nos-en membres, col·laborem  a fer present el seu Regne enmig nostre, acomplint la seva voluntat: això és estimant-lo en els germans.

Joan Làzaro i Padrós prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge