diumenge, de gener 10, 2010

L'amor tot ho lliga i perfecciona


El dia 27 de desembre, la festa gran de la nostra parròquia, la celebració de la Sagrada Família, va ser més que mai la manifestació que va fer honor al seu nom: va oficiar la Missa el nostre estimat Joan convidat a celebrar els seus 50 anys de capellà i el seu aniversari dels 75 anys.

Va tornar a ser un dia d’aquells que l’església s’omple de gom a gom, hi havia unes 300 persones!! Va ser una missa molt viscuda, participada i tothom estava content, es va tornar a cantar el “Mans a les Mans”, reservat ara ja només per a les grans celebracions i aquest dia ho era!

A part de l’emoció que vam sentir tots per tornar-lo a tenir allà va ser encara més emocionant la seva homilia en la que primer de tot va agrair al Josep i a la comunitat que l’haguéssim convidat . Després va fer una preciosa explicació del sentit de la seva presència allà aquell dia. Tot seguit va fer menció del primer dia que va celebrar a la Sagrada Família, dient que intentaria fer tot el possible perquè la parròquia fos com una família. I va relacionar-ho amb la segona lectura de Sant Pau que diu: "L'amor tot ho lliga i perfecciona". Volia conèixer-nos i junts fer camí endavant, però sobretot creant un clima de fraternitat. I també ens agraïa que l'haguéssim convidat... Que era un any important per a ell: celebrar els 50 anys de capellà, també els 75 anys de vida i començar en part la seva jubilació, ja que continuarà col•laborant a Molins de Rei sense tenir massa responsabilitats. Després va fer aquells comentaris que ens fan emocionar a tots! que a La Sagrada Família va estar-hi 20 anys, el lloc on la seva estada ha estat més llarga. I ens va donar les gràcies perquè si alguna cosa bona té és gràcies a nosaltres... Després de tot això per alleugerir-ho una mica, com no podia ser d’una altra manera, va dir que com a entusiasta del Barça, que tots sabem que és, aquests aniversaris seus coincideixen amb el millor any del Barça!!! I va acabar animant-nos a ser ferms en la fe perquè creure en Jesús i formar part de la comunitat cristiana, malgrat els seus defectes, és el millor tresor que podem tenir.

Després hi va haver un petit piscolabis als locals parroquials on tothom el va poder saludar, mentre passàvem el muntatge de les fotos de la celebració a Molins de Rei. Va poder saludar les moltes de les persones que van venir a missa i va poder compartir la joia mútua de retrobar-se.

Com ja ha dit tant i tantes vegades tots sabem que reconeix sincerament que a la Sagrada Família pel temps que va ser-hi, per l'edat que tenia, per les activitats que compartíem i per les persones que participaven en la comunitat, és el lloc on s’ha sentit millor i on té i tindrà sempre un record molt entranyable.

Com saps també i com vas poder veure i has anat veient en les celebracions que ens anat retrobant, t’estimen molt Joan!!! i... ara que tindràs més temps quan vulguis pots tornar, les teves misses són tot un regal!!!!

Marta Pons

1 comentari:

  1. Joan, en aqueta foto has quedat molt bé, me la guardaré.
    Molts records i un cop més "Moltes felicitat i moltes gràcies"
    Adéu.
    Josep Casanovas

    ResponElimina

Publica un missatge