dijous, de desembre 31, 2020

DIUMENGE IV D'ADVENT 19-20/12/2020

Benvolguts gns./nes:

Som al darrer diumenge d'Advent, i podem apreciar el paper fonamental que té una dona, Maria, dins el pla de salvació de Déu envers tota la humanitat.  Ella és la nova Eva, beneïda entre totes les dones, perquè ha respost positivament a la invitació que li fa Déu, a través de l'àngel Gabriel de ser mare de Jesús, el Fill de Déu. Qui no s'hauria sentit torbat davant aquest anunci extraordinari, per molt que les paraules de l'àngel convidin a la confiança?. I qui no s'hauria preguntat com podia ser això  a la manera humana, sense tenir marit? La resposta que rep és contundent i alhora  extraordinària: l'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit sant que naixerà l'anomenaran Fill de Déu.

Quantes coses ha de pair Maria i guardar-les en el seu cor, perquè s'escapen a la raó?. Té fe en el Senyor  i encara més quan s'assabenta que la seva cosina Elisabeth, vella i estèril fa sis mesos que ha concebut un infant, perquè a Déu res no li és impossible.

La resposta de Maria és d'absoluta confiança en el Senyor, de saber-se en les millor mans: Soc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.

Per això, Maria és per nosaltres, mestre i model d’escolta, de fe, i gràcies al seu Fill Jesús, esdevé mare nostra, figura de l'Església, patrona i intercessora davant el Pare. Ella ens mostra el camí que Déu espera que fem nosaltres per a deixar-nos trobar per Crist, per deixar que la seva  llum il·lumini els nostres cors.     Sant Pau, en la seva carta als cristians de Roma, ens fa adonar que  l'amor de Déu adreçat a Maria, també s’adreça a nosaltres i a tots els pobles, i ens convida  a ser com ella, obedients a la fe. Maria és el nou temple de Déu, encarnat en Jesús. Si Salomó va construir-li un temple de pedres mortes a Jerusalem, l'Esperit Sant fa que el ventre de Maria esdevingui l'estança d'aquell en qui es compleixen totes les promeses: Jesús.                         I si l'Esperit Sant és capaç de concebre el fill de Déu ¿què no podrà fer en la nostra vida?

És una gran notícia, que ens ha d'ajudar a viure la vida amb coratge, a respondre sí a Déu com Maria, disposats a fer la seva voluntat, i  plens de fe, com el salmista,  proclamar als quatre vents:  Senyor cantaré tota la vida els vostres favors, d'una generació a l'altra anunciaré la vostra fidelitat.

I això, lluny d'allunyar-nos de les necessitats dels altres, ens portarà a sentir-nos-en encara més solidaris, especialment amb les persones més desvalgudes. També aquí Maria ens dóna tota una lliçó de senzillesa i disponibilitat, com la que mostrarà al visitar a la seva cosina Elisabeth. La mateixa disponibilitat que entitats com Càritas ens conviden a tenir sempre però especialment aquest Nadal, per a que  sigui Bo, però per a tothom, com ens diu la campanya d’enguany.

Benvolguts Gns./nes, aprofitem aquesta darrera setmana d'Advent per aprendre de l'obediència en la fe, del coratge  i de  la senzillesa de  Maria, i com ella, deixem-nos fecundar per l'Esperit Sant, a fi d'oferir a Déu el millor de nosaltres mateixos, disposats a acollir  Jesús, del qual ens alimentem en cada eucaristia, per a ser-ne fidels testimonis, que la seva LLUM es reflecteixi  en la llum de la nostra vida arreu.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge