dijous, de desembre 10, 2020

MISSA DE LA SOLEMNITAT DE LA CONCEPCIÓ IMMACULADA DE MARIA

Benvolguts germans i germanes! La solemnitat d’avui, dins la segona setmana de l’Advent, fa ben evident el paper destacat i preferent que té Maria en tot aquest temps. Us convido, al fil de la Paraula de Déu que hem escoltat,  a  Contemplar Maria, la nostra mare, la mare de Déu, i a meditar sobre tres actituds fonamentals d'Ella  davant l'anunci que rep de l'àngel:  escolta Déu per la veu de l'àngel, se'n fia, i es mostra disponible.

MARIA ESCOLTA DEÚ per la veu de l'Àngel. Amb sorpresa i torbació, però deixa que li expliqui allò que Déu té reservat per a ella. No fa cas   d'altres veus, com passa en el relat del gènesi, un gènere literari que no podem interpretar al peu de la lletra, en el que  Adam, el primer home,  s'excusa en Eva, la primera dona, i aquesta en la Serp, signe del maligne que els porta a allunyar-se de Déu, per voler ser com Ell.   També a nosaltres ens pot passar que escoltem altres veus que ens sedueixen a seguir camins que ens allunyen de Déu i ens arrosseguen  cap actituds hipòcrites, deshonestes, egoistes, injustes. Maria, ens ensenya a escoltar Déu, a través dels seus missatgers, de la seva Paraula, del seu Fill encarnat.

MARIA ES  FIA DE L'ÀNGEL, ES FIA DE DÉU, l'ha escoltat i hi ha parlat, ha pregat, i això l'ajuda a fiar-se de l'anunci. A més, en té una prova:  la seva parenta Elisabet, vella i estèril,  també ha concebut un fill i està de sis mesos. És extraordinari. És tan gran la notícia que rep, una cosa que  ja els profetes  havien anunciat, i ara les promeses es compleixen  en Ella, la nova Eva, la que propicia el nostre rescat del pecat original. Aquella noia del poble, promesa amb Josep, el fuster de Natzaret, descendent de David; és l'escollida per a ser la mare de Jesús, el Fill de Déu, el salvador del món. L'àngel Gabriel, li ho ha anunciat dient-li que és plena de gràcia  i que : "No tingui por".  Com Maria, no tinguem por. Déu que ho pot tot i res li és impossible, ha pres la iniciativa, i ho fa optant per la senzillesa, per la humilitat, fent-se en tot igual a nosaltres, a excepció del pecat i de la seva concepció, detall que a Maria no li passa per alt, però que té una resposta que guardarà en el seu cor per sempre.   

MARIA ES MOSTRA DISPONIBLE. S'adona que tot allò la supera, però cal obrir el cor al Senyor i deixar-se portar per Ell: "Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules".  

També en Maria aprenem a ser disponibles, a fer la voluntat de Déu, sabent que el que Ell vol sempre serà el millor per nosaltres, inclús quan ens assembli que, obeint-lo la nostra vida es complica,  perquè Déu és amor i misericòrdia, que pren rostre en Jesús

Benvolguts/des, aprenguem de Maria, la nostra mare i mestre, en l'escolta, en la confiança i en la disponibilitat, aquella que té el lloc més elevat després de Crist, i més pròxim a nosaltres (LG 54). Invoquem la seva intercessió per a que com ella no tinguem por, desitgem rebre Jesús, i fem tot el que estigui el nostre abast per compartir amb les persones que ens envolten, especialment les més necessitades, la Bona Notícia que Déu ens estima i ens salva amb el seu Fill Jesús. Que l'Eucaristia que ara celebrem ens hi ajudi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge