dimecres, de desembre 02, 2020

MISSA DEL I DIUMENGE D’ADVENT 28 I 29/11/2020


Benvolguts gns/gnes: Encetem un nou any litúrgic en aquest 1er diumenge d'Advent. I també comencem un nou cicle (cicle B) en que escoltarem sobretot l'Evangeli de Marc. Vivim uns temps difícils, especialment arrel de la pandèmia provocada pel Covid-19, que més aviat ens conviden al pessimisme i al desencís. Moltes famílies   tenen dificultats per arribar a final de mes, i no compten amb les necessitats bàsiques per viure dignament, la qual cosa explica iniciatives encomiables com la que han dut a terme tants milers de voluntaris en la gran recapta pel banc d'aliments.

No podem resignar-nos i pensar que no hi ha res a fer. Ans al contrari. Déu, malgrat que li hem fallat tantes vegades,  ens estima sense mesura i  vol arrencar-nos del mal i del pecat. Com ens diu el profeta Isaïes, enmig de tot, és el nostre pare; nosaltres som l'argila i ell, el terrisser, tots som obra de les seves mans.

Per això la nostra pregària ha de ser com la del salmista, plena de confiança, i li hem de demanar: Déu de l'univers, renoveu-nos, feu-nos veure la claror de la vostra mirada, i serem salvats. Com ens diu Sant Pau: Déu, és fidel, i és ell qui ens  ha cridat a viure en comunió amb el seu Fill Jesucrist.

I precisament el temps d'Advent ens ajuda celebrar que Jesucrist, el seu Fill, el Senyor ha vingut, ve i vindrà sempre per a salvar-nos. Ha vingut històricament, fa  dos mil vint anys, i ho recordem cada Nadal. Jesús de Natzaret, el Fill de Déu fet home, encarnat a la Verge Maria, per obra de l'Esperit Sant, que visqué fent el bé, anunciant la vinguda del Regne de Déu, fent  costat als més desfavorits i denunciant la injustícia i la hipocresia dels dirigents religiosos i polítics del seu temps; mor a la creu, per amor i allà és glorificat amb la seva Resurrecció, obrint-nos les portes del paradís.                                 És el fonament de la nostra fe i ho creiem gràcies al testimoni dels seus deixebles, especialment dels seus apòstols, que ens ha arribat a través de l'Església.

Però Jesús, el Senyor ve, perquè no ens abandona mai, estarà amb nosaltres fins a la fi del món. És en cadascun de nosaltres, en la seva Paraula, en els sagraments de l'Església, en l'amor que ens tenim els uns als altres, especialment envers els més necessitats. I Ell és aquí, en aquesta Eucaristia. En cada Eucaristia ve a nosaltres i ens envia a viure i testimoniar el seu Evangeli, com ho feien els cristians de Corint: El testimoni que doneu de Crist s'ha refermat tant entre vosaltres que no us manca cap mena de do, mentre viviu esperant la manifestació de Jesucrist, el nostre Senyor.

I Jesús el Senyor, vindrà a nosaltres, perquè és la nostra esperança. Vindrà a la fi dels temps, a la fi de la nostra vida. Serà la seva vinguda definitiva. Per això hem d'escoltar atentament la crida que Jesús ens fa a través de l'evangelista Marc: "Estigueu atents, vetlleu... mireu que no  us trobi dormint. I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu".  Aquesta és una de les actituds fonamentals que hem de viure en aquest Advent, justament per a preparar-nos per a la vinguda de Jesús el nostre Salvador, que ja ha vingut, però que vindrà i que ve una i altra vegada a la nostra vida.  

Benvolguts gns/nes, en cada Eucaristia diem: "ESPEREM EL VOSTRE RETORN, SENYOR JESÚS!", i ens adrecem a Déu, el nostre pare i terrisser  amb el  PARENOSTRE Participem-hi agraïts i visquem aquest Advent, veritablement com un temps d'esperança, camí de Nadal, de deixar-nos  trobar per Crist, salvador.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge