dissabte, de gener 02, 2021

MISSA DE SANTA MARIA MARE DE DÉU 31/12-1/1/2021

Benvolguts germans i germanes!  

Acabem un any “horribilis”  i n’encetem un  de nou.    Per això, permeteu-me que us desitgi un molt bon any 2021, curull d’amor i de pau, en que puguem vèncer definitivament  la pandèmia que ens ha afectat durant tot l’any 2020; i que pregui Déu que us  beneeixi amb les mateixes paraules que adreçà al poble d’Israel, per boca d’Aaron i els seus fills:  “Que el Senyor et beneeixi i et guardi, que el Senyor et faci veure la claror de la seva mirada i s’apiadi de tu; que el Senyor giri  cap a tu la seva mirada i et doni la pau.   També li demano  a Déu que el seu Esperit ens guiï en aquest nou any, que sigui un temps de “gràcia” i de “pau” per a tots. La pau, un do que en aquesta festa de Santa Maria, Mare de Déu demanem especialment, bo i coincidint amb la 54ª Jornada Mundial per la Pau.  Moltes persones creients o no, compartim un desig nou de pau i reconciliació, una voluntat decidida de fer un món millor. Pels creients, un món que esdevingui el Regne de Déu, on cada persona pugui viure en pau i harmonia, amb amor i respecte, on desapareguin les contradiccions flagrants entre benestar d’alguns països i persones i la misèria de tants altres, on  es treballi per la cultura de la cura com a camí de pau, per a erradicar  la cultura de la indiferència, del refús i de la confrontació, que massa sovint prevalen avui en dia, tal i com ens recorda el Papa Francesc en el seu Missatge d’enguany.

          No podem defugir la nostra responsabilitat com a cristians. El món necessita del nostre testimoni, humil però ferm, que beu de la Font de la  Paraula de Déu, acollida amb fe, que creu de veritat que Déu ens estima i vol una vida digna pels seus fills. Cada persona ha estat creada per a conviure en família, en comunitat, en societat, on tots els membres tenen la mateixa dignitat, de la que deriven les drets humans i també els deures, que ens  demana, que com Jesús, tinguem cura i escoltem el clam dels necessitats i de tota la Creació.

          La festa que avui celebrem de María, Mare de Déu, mare de Jesús i reina de la pau,  ens dóna ànim  per veure que per a Déu res és impossible i que amb Ell tot ho podem. Ja ho diu Sant Pau a la carta als Gàlates: “Déu envià el seu Fill, nascut de dona, nascut sota la Llei, perquè obtinguéssim  la condició de fills”. Per tant  ja no som esclaus, sinó fills.". Ben cert, Maria, la mare de Jesús, una senzilla noia jueva, amb el seu sí a Déu va permetre  l’entrada del seu Fill en la historia de la humanitat, deixant-se fecundar per l’Esperit Sant. Maria cregué de veritat que Déu podia salvar el món i va posar la seva vida anònima, a la seva disposició i conservà la seva Paraula en el seu cor i la medità assíduament. Ella fou l’escollida per Déu, perquè no només donés a Jesús la vida biològica, sinó també la llengua i la cultura del seu poble i un cor obert a la fe. Maria, la mare de Déu, la mare de Jesús, va fer possible l’impossible: Que Déu i l’home fossin una sola persona: Jesucrist, el salvador.

Benvolguts germans i germanes, amarem-nos del testimoni de Maria, de la seva fe, del seu amor, de la seva pau, del seu silenci eloqüent i, com ella, esforcem-nos a donar molt de fruit. Feliç Any Nou. Que així sigui!

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge