dilluns, de juliol 24, 2023

DIUMENGE XVI DE DURANT L’ANY 22-23/07/2023


Benvolguda família de families, germans/nes:

Aquests diumenges anem escoltant  de la mà de l’evangelista Mateu, com Jesús, ens parla del Regne de Déu a  través de Paràboles, fent ús d’exemples de la vida pròpia d’aquell moment, eminentment agrícola.

La primer lectura i l’evangeli d’avui, amb la paràbola del jull, ens posa en guàrdia davant la temptació que podem tenir de ser jutges implacables dels altres, quan  dins nostre i al voltant nostre, conviuen el bé i el mal, com el blat i el jull i  mai podrem dir  d’algú que és dolent o bo al cent per cent. Només Déu ho sap, només Ell coneix el cor de les persones.

La nostra sort i  esperança rau en que és un Déu ric en misericòrdia, que ha volgut sembrar en el cor de l’home i la dona la bona llavor de la seva Paraula, a través del seu Fill  Jesucrist,  sense excloure ningú.

Déu compte amb tots per sembrar el món amb la llavor del Regne i per fer front a qui hi vol sembrar jull, el maligne, per això hem de vetllar per a no caure en les seves temptacions.

Déu té paciència, com un bon pagès, deixa que el blat i el jull madurin i creixin junts, amb l’esperança que fins i tot el jull pugui convertir-se en blat i salvar-se de la crema. És la missió que Jesús, entoma morint a la creu per nosaltres i ressuscitant, i ens ho mostra en l’escena del lladre penedit, que a l’últim moment reconeix el seu pecat i a Jesús com el Fill de Déu, el Messies.  És la missió que ens encomana continuar a cadascú de nosaltres, personalment i comunitàriament com Església. En aquesta lluita contra el mal, la injustícia i el desamor, contra el jull que hi ha arreu, som cridats a implicar-nos-hi, deixant-nos guiar pel seu Esperit Sant, demanant-ho en la pregària, perquè , com diu St. Pau, és l’Esperit mateix el qui per ajudar la nostra feblesa, intercedeix amb gemecs que no es poden expressar. Així, el Regne, com el gra de mostassa i el llevat va creixent sovint gràcies a coses ben petites i senzilles com: una paraula d'ànim, un somriure, un gest d'amistat, una trobada joiosa, un treball ben fet, un perdó demanat i/o rebut de tot cor, un temps i uns recursos compartits gratuïtament...  

Benvolguts gns/gnes, demanem-li al Senyor, lent en el càstig i ric en l’amor,  amb la intercessió de Santa Maria, que ens ajudi a ser humils per a reconèixer el jull, el mal; el blat, el bé que hi ha dins nostre, i ens concedeixi  de ser cada vegada més bona llavor per estendre el seu Regne dins i al voltant nostre, gràcies a l'aliment que rebem en aquesta eucaristia: Jesús mateix i la força del seu Esperit. 

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge