dilluns, de gener 15, 2024

MISSA DEL DIUMENGE II DE DURANT L’ANY 13-14/01/2024

 


Benvolguda família de famílies, germans i germanes!  

Som en temps de durant l’any, en que se’ns convida a viure la nostra vida cristiana en la normalitat del dia a dia, tot fent camí amb Jesús. La 1ª lectura del primer llibre de Samuel i l’Evangeli de Sant Joan centren la Litúrgia de la Paraula d’aquest diumenge en la crida de Déu. En el primer cas, amb l’exemple d’un noi, Samuel, i en el segon amb el d’Andreu i un deixeble que resta anònim.

“Aquí em teniu, Déu meu, vull fer la vostra voluntat”: Són paraules que hem cantat en el salm i que parafrasegen les del jove Samuel: “Parleu, Senyor, que el vostre servent us escolta” .  És el començament de la vocació d’un dels personatges més emblemàtics de l’AT. Rep una crida que es repeteix i que primer no sap identificar. Elí, el sacerdot, esdevé el guia que l’ajuda a discernir que qui el crida és el Senyor. També a nosaltres un dia diferents persones ens van obrir les portes de la fe en Jesús, les nostres oïdes, els nostres ulls, el nostre cor a Déu. Donem-ne gràcies!

Mireu l’anyell de Déu: Diumenge passat Joan Baptista batejava Jesús, de qui deia que no era digne ni de deslligar-li la corretja de la sandàlia. Avui hem escoltat a l’Evangeli com Joan, en tornar-se’l a trobar, conscient de la seva missió, fa veure als seus deixebles,   Andreu i l’altre, que Jesús és l’Anyell de Déu. Propicia que es trobin amb Jesús, i que el segueixin. Jesús, després de preguntar-los què volen i que aquests li demanin on s’allotja, els diu: “Veniu i ho veureu?”, i es quedaren amb ell aquell dia”. Aquest encontre ben segur que marcà, un abans i un després en Andreu i l’altre deixeble, tant que l’evangelista fins i tot en recorda l’hora: Eren les quatre de la tarda”. I que fa Andreu? Compartir-ho amb els altres. És massa bo el que ell  ha viscut per quedar-s’ho, per amagar-ho. Jesús, la seva vida i la seva paraula els ha omplert el cor de pau i felicitat. Per  això Andreu cerca el seu germà, Simó Pere i li explica el que ha viscut: “Hem trobat el Messies". Esdevé el primer evangelitzador, perquè, certament Simó, en sentir aquelles paraules i notar la felicitat i l’entusiasme sincer, joiós i encomanadís del seu germà, també volgué trobar-se amb Jesús, que el mirà, i veié en Pere un home,  ferm i treballador, en qui podia recolzar la seva obra: “Tu et diràs Quefes, que vol dir pedra”. Tant de bo que nosaltres, compartíssim amb el mateix entusiasme el nostre encontre amb Jesús i encomanéssim a qui ens envolta el desig de trobar-se amb Ell.

Elí i Joan Baptista fan un pas al costat, són un bon model per acompanyar als altres en el seu camí: saber desaparèixer de manera que l’’Altre, que és el mateix Déu, pugui ser conegut i reconegut, propiciant-ne un encontre que transformi la seva vida a millor.

Els vostres cossos són membres de Crist, ens ha dit Sant Pau a la 2ªlectura. Som temples de l’Esperit Sant i amb aquesta dignitat han de ser respectats, perquè a través d’ells també el Senyor pot continuar actuant.

Benvolguts germans i germanes! Jesús, ara i sempre ve al nostre encontre. Amb una mirada tendre i afectuosa Jesús ens convida a seguir-lo, a testimoniar-lo i a acompanyar altres persones a que puguin trobar-se també amb Ell. Fem-ho, agraïts i disponibles, amb tota la nostra persona.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge