dijous, de maig 13, 2010

La Paella Ecumènica



A l’Escola Pia de Terrassa.

Tot es desenvolupà com estava previst.

La benvinguda i l’oració inicial va anar a càrrec de mossèn Josep Esplugas, delegat episcopal per a l’ecumenisme i les relacions interreligioses del bisbat de Terrassa.

Monsenyor Jaume Gonzàlez-Agàpito, delegat episcopal per a l’ecumenisme i les relacions interreligioses de l’arquebisbat de Barcelona, va fer un dibuix de la situació de l’ecumenisme avui a Catalunya i a Espanya. Sense amagar-ne les dificultats es mostrà esperançat i animà els presents al conreu de les relacions d’amistat i de pregària entre les persones de “base”, en la línia de l’ecumenisme espiritual que exposà el cardenal Walter Kasper a Barcelona l’any 2006.

El reverend David Muniesa, pastor de l’Església Evangèlica de Bet-El, feu quelcom semblant a nivell de Terrassa, tot exposant el procés de progrés de les relacions entre uns i altres, amb un record agraït a les persones pioneres: Mn Albert Viladric, Mn Lluís Bonet, el senyor Mârius Heras (io el mateix David Muniesa, encra que es va oblidar de dir-ho). Va estar d’acord amb l’anterior ponent en seguir la línia de l’ecumenisme espiritual.

Al final de cada ponència s’establí un petit diàleg entre els assistents i els ponents.

La sessió s’acabà anmb una oració conclusiva a càrrec del reverend Benjamí Planes, president del Consell Evangèlic de Catalunya.

La majoria dels assistents, uns seixanta, van compratir la “Paella” que dóna nom a la trobada..

Josep Esplugas


Dissabte 8 de maig de les 11 del matí a les 4 de la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge