dimecres, d’octubre 13, 2010

Emotiu comiat a la Rosa Muxí


Aquesta tarda la nostra parròquia ha celebrat el comiat a la Rosa Muxí, professora de l’IES Torre del Palau que va morir el divendres 8 d’octubre, institut molt proper tan físicament com per vinculació a persones de la parròquia.

Ha estat un acte molt emotiu amb l’església pràcticament plena. Alumnes, antics alumnes, companys i amics han volgut dir un últim adéu públic a la Rosa. La celebració ha estat presidida pel rector, Mn Josep Esplugas, participada per alumnes i companys en la lectura de textos i realització de pregàries. El final ha estat per la coral que ha cantat dues cançons.


"Avui ens hem aplegat aquí els amics i coneguts que hem conegut i estimat la Rosa Muxí, i que el divendres va morir.
Hem iniciat aquesta celebració escoltant Tot l’enyor de demà perquè la Rosa la va escollir com una de les músiques de la seva vida per a la festa de la jubil.lació de la Lydia Campà al mes de juny passat.
Mai ens hagués agradat viure aquest moment. La mort és aquell company de viatge que tots portem però que mai arriba en el moment oportú.
I estem tristos, perquè ja no et veurem més, ja no ens acompanyarà la teva rialla franca, la teva empenta i treball engrescador per aconseguir millorar els nostres ensenyaments dins l’aula, la teva sensibilitat per desvetllar el perquè de les coses, la teva força i lluita per tirar endavant sempre, fins i tot quan la vida ens dóna patacades. Trobarem a faltar la teva generositat i entrega per aconseguir fer del món un lloc més habitable, bonic i humà.
I la teva absència ens regira i ens rebel•la perquè ens fa sentir una mica més orfes i perquè no l’entenem. Ens adoloreix que tant jove i amb tants projectes i tant plena de vida i d’il•lusió te n’hagis anat.
Però ens aferrem a tot allò que de tu hem après: coratge, lluita, implicació i ens sentim molt agraïts i contents a la vida d’haver-te conegut i estimat, d’haver-te tingut de companya de camí a d’institut , perquè la Rosa era sobretot una dona bona, de les que sempre sumen.
Gràcies Rosa per tot el que ens has donat, descansa en pau."
Helena Gallart





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge