diumenge, de juliol 21, 2019

Homilia del diumenge 21 de juliol 2019


L'homilia està basada en quatre arguments que fan referència a la vida cristiana.
1r
Un dels arguments essencials de la carta als Colossencs és que Déu s'ha donat a conèixer en Jesucrist i que la imatge que en dóna condiciona i relativitza totes les anteriors. Així Jesús és vist com un perill perquè no respon a les expectatives de la religiositat imperant i així el poble d'Israel pot ser qüestionat.
Quina imatge de Déu dóna Jesús? És un Déu que s’aparta del poder. És un Déu Pare que estima els seus fills que són tots.
2n
L’acollida. Abraham acull tres persones intuint que allà hi ha el missatge de Déu. Acull cordialment els tres hostes a la seva tenda. Els tracta tan bé com sap i més.
És l’actitud que fa possible el contacte amb les persones. No només amb Déu sinó també amb els altres. L’actitud d’acolliment és essencial, imprescindible amb totes les accions humanes. Per fer-se efectiu l’amor és necessari l’actitud i els fets d’acollir els altres. Per tant, Déu demana una actitud d’obertura, de preocupació i de sensibilitat per l’altre, posar-nos a la seva pell. Per acollir Déu hem de fer un acte positiu de voler acollir aquells que se’ns acosten.
Som gent acollidora? Ho és aquesta comunitat parroquial?
3r
Què hem de fer per acollir? Com hem d’expressar que acollim els altres?
L’Evangeli ens presenta dues actituds aparentment oposades.
Maria es queda als peus de Jesús escoltant la seva paraula. Asseguda als peus de Jesús és una actitud realment revolucionaria perquè és l’actitud del deixeble que escolta el seu mestre. Els rabins quan ensenyaven els seus deixebles s’asseien als seus peus a escoltar-los i eren només homes. Una dona asseguda als peus de Jesús, vol dir, que com que Jesús ho permet, també vol tenir deixebleses.
Marta també acull Jesús i està contentíssima i enfeinada preparant el sopar, algú l’ha de fer. També és important el seu servei. Són els dos pols de la vida del cristià, acció i contemplació. Heu de discernir què és més important. Jesús renya Marta, no perquè prepari el sopar sinó perquè no ha entès que el més important és el fet d’escoltar la Paraula, escoltar el missatge i després ja soparan, encara que sigui tard, és igual.
Aquest escoltar la Paraula és per després porta-la a l’acció.
4rt
Portar a la pràctica la Paraula és el que hem de fer. Que aquesta escolta, l’experiència de vida en grups, catequesis... s’ha de transformar després en acció. Acollim Jesús i amb Ell tota la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Publica un missatge