dijous, de febrer 06, 2020

Ruta Interreligiosa a la Seu d’Ègara

Aquest any, en el seu 10è. Aniversari, el Consell Interreligiós de Terrassa, ha organitzat la ruta interreligiosa per la Seu d’Ègara, a diferència d’altres anys que anàvem fent ruta per diferents llocs de culte de la ciutat.

Amb el lema: La Música com a lloc d’encontre. A les tres esglésies gaudirem de música medieval barroca.
Després de la salutació de Mn. Jordi Fàbregas, Mn. Toni Deulofeu ens fa una petita explicació de les tres esglésies que formen la Seu d’Ègara, acompanyat d’unes imatges, per fer-nos adonar d’allà on som; on tenim unes pintures del segle V molt importants i que se n’han trobat de molt iguals en esglésies de cristians coptes del mateix segle, ens parla de Sant Miquel i també ens diu que ens fixem especialment en el retaule de pedra de Sant Pere.

Anem cap a Sant Miquel on en Pau Tarruell ens toca una peça amb un saltiri d’arc, instrument molt semblant al que tocava el rei David, acompanyant a la dansa la Carmina Mas.

I ja a Sant Pere, gaudim d’un concert que han organitzat la Lídia Muniesa i la Rosa Ma. Ribera, amb unes intervencions musicals molt encertades i que ens han ajudat a sentir-nos molt units. 

Comença amb un cant d’uns versets de l’Alcorà per Hajar Douass i tot seguit un cor de noies fan un cant anomenat L’Islam. El segueix una peça a l’orgue, dues peces de Cant Gregorià per l’Schola Cantorum, tres peces de música i cant pel grup “Novum Organum” dels. s. XII-XIII i finalment el Preludi en Mi menor de Johann Sebastian Bach interpretat per en Jordi Figueres.

A fora ens esperen el Pau i la Carmina per fer-nos ballar unes danses hebrees. Fem un parell de danses en rotllana on tothom hi és convidat i són molt adients al que hem estat vivint aquesta tarda.

Acabem amb un ressopó, menjant diferents tipus de pa sucat amb oli i bevent aigua amb canti.
Un agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta trobada tan reeixida.
Text: Núria Marcet
Fotos: Josep Casanovas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge