dilluns, de juny 08, 2020

DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT



Benvolguts gns/nes: Déu sempre serà més gran del que ens puguem imaginar. I amb la solemnitat de la Santíssima Trinitat en tenim un bon exemple, perquè celebrem que Déu és un però que es manifesta en tres persones: Déu Pare; Déu Fill,Jesucrist; i Déu Esperit Sant. Déu és amor, és comunió d’amor del Pare amb el Fill i per l’Esperit Sant. I nosaltres, sense que puguem abastar mai del tot aquest misteri, des que hem començat aquesta celebració de l’Eucaristia  l'hem invocat i l'anirem invocant i en molts altres moments de la mateixa (Glòria, Credo, pregària eucarística, benedicció final...). Ho hem fet a la salutació inicial, prenent les paraules que Sant Pau ens adreça a la 2ª carta als corintis: Que la gràcia de Jesucrist, el Senyor, l’amor de Déu i el do de l’Esperit Sant siguin amb tots vosaltres.
Déu Pare, creador de totes les coses visibles i invisibles, creador nostre, des d’un principi ha volgut tenir una relació amorosa amb la humanitat, encetada amb el poble d’Israel. Per això, valent-se de Moisès va fer una aliança i li donà la Llei, els 10 manaments, perquè el poble fos feliç  seguint els seus camins. Però el poble no es va mantenir fidel, i malgrat tot, Déu li sortí a l’encontre per a mostrar-li novament el seu amor,  renovant la seva aliança. També nosaltres fallem i trenquem la comunió amb  Déu amb les nostres contínues infidelitats, però Ell  comprèn la nostra debilitat i restableix una i altra vegada la relació amb nosaltres, si ens penedim i li demanem perdó. Per això li hem d’estar agraïts i  hem d’acollir amb goig les paraules que ens adreça Sant Pau: Estigueu contents, refermeu-vos, animeu-vos, viviu en pau i ben avinguts, i el Déu de l’amor i de la pau serà amb vosaltres.
Jesús mateix, a l’Evangeli, ens en dona les raons, fent una preciosa catequesi  a Nicodem. Jesús, és el Fill i el rostre de Déu Pare, que ha volgut fer-se home com nosaltres, compartir la nostra condició, les nostres alegries i les nostres tristors, tot, a excepció del pecat i del mal. I justament per vèncer el mal, el pecat i la mort, que ens esclavitza, Ell, que viurà fent el bé, es deixarà matar a la Creu, donant la vida per nosaltres per salvar-nos amb la seva resurrecció. Déu, a través del seu Fill Jesús, ens proposa que creguem en la seva Paraula, en la seva persona, però no ens ho imposa. Cadascú de nosaltres tenim la llibertat de creure-hi i seguir-lo o bé de rebutjar-lo. Aquesta és la nostra   responsabilitat: Els qui creuen en Ell, no seran condemnats. Els qui no creuen, ja han estat condemnats, per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu.
Precisament perquè som dèbils i manipulables, Déu Pare després que Jesucrist el seu Fill, pugés al cel per seure a la seva dreta, ens ha enviat el seu Esperit Sant, perquè puguem seguir les petjades del seu Fill, camí, veritat i  vida. L’hem rebut en el baptisme, i ens dóna la mateixa llibertat d’acollir els seus dons al nostre cor, perquè esdevinguem testimonis de l’amor i la misericòrdia de Déu u i tri, i donem bons fruits  allà on siguem, especialment ara que anirem retornant prudentment a la nova normalitat després del confinament pandèmic que hem patit.
Benvolguts/des, amb Maria al cor de l’Església, en aquest jornada de pregària per la vida contemplativa, tinguem fe en Déu Pare, Fill i Esperit Sant,  i alimentats amb el seu cos eucarístic, donem-ne testimoni, amb les nostres obres de cada dia, contents i agraïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge