divendres, de juny 26, 2020

DIUMENGE XII DE DURANT L’ANY 20-21/06/2020

HOMILIA

1a. Lectura: Jr 20,10-13
Salm Sl 68
2a. Lectura: Rm 5,12.15
Evangeli: Mt 10,26-33

Benvolguts germans/nes: Reprenem el temps de durant l'any, després d'haver celebrat la Festa de la Santíssima Trinitat i de Corpus, amb les paraules de l'Evangeli de Sant Mateu corresponents a l'anomenat Sermó de la Missió.
I el primer que avui hem escoltat que els diu i ens diu, tres vegades, és : No tingueu por!!! No tinguem por! precisament perquè hem de tenir posada tota la nostra confiança en Déu.
La primera vegada que ens convida a no tenir por, ho fa assenyalant l'hora del Regne i la necessitat de predicar-lo públicament i obertament. Ningú no ha de quedar indiferent, començant per nosaltres mateixos. L'Evangeli del Regne no deixa lloc a dubtes perquè ens mostra clarament el camí de Déu. No hem de tenir por a sortir i compartir-lo, a ser, com ens diu el Papa Francesc: "Església en sortida".
Per això ens cal tenir coratge missioner, donar testimoni fins a donar la vida, si fes falta, perquè Jesús ens assegura que si fan callar la nostra veu corporal, l'ànima de la predicació continuarà viva en altres veus i amb més força. Aquesta segona invitació a no tenir por, no té res a veure amb la provocació i el fanatisme religiós que menysprea les creences i els pensaments dels altres, sinó que Jesús ens parla de la humil confiança en el Pare que fa sortir el sol sobre bons i dolents.
I la tercera invitació a que no tinguem por, la podem aplicar a les resistències que trobem actualment a l'anunci de l'Evangeli per part dels nostres contemporanis. La indiferència ens crea molt malestar i ens fa sentir molt propers a Jeremies en la primera lectura. Ell, que estava predisposat a suportar la persecució dels enemics de Déu convertits, s'escandalitza profundament davant la reacció contrària dels teòricament seus amics més propers, en qui hauria tingut de trobar suport. Nosaltres, també com Jeremies, reaccionem desanimant-nos o culpabilitzant-nos els uns als altres, i notem que allò que més ens desgasta com Església és la indiferència de la gent. D'aquí que hàgim de renovar la nostra confiança en el Pare provident, sentint-nos a les seves mans i enviats per ell a la missió pastoral quina iniciativa sempre serà seva i que mai no ens deixarà penjats.
Per tant, no tinguem por!!! de ser fidels a Jesús i al seu Evangeli, encara que el seu missatge sigui rebutjat del tot o en part. Visquem-ho amb seny i discerniment (astuts com les serps i transparents com els coloms) i no ens deixem arrossegar pel corrent que porta  a adorar el diner i el guany per damunt de tot, el que porta al consumisme irracional que ens fa oblidar els problemes dels altres que provoca la pobresa de tanta gent i el deteriorament de la naturalesa, creada per Déu...  
Benvolguts/des, Sant Pau ens ha dit que "el do no té comparació amb la caiguda" . Ell va ser perseguit per uns i altres, però mai va perdre la fe en la missió rebuda, fidel i confiant del tot en l'acció redemptora de Crist en la creu, que renovem en cada Eucaristia. Apliquem-nos-ho i no tinguem por, especialment davant de la pandèmia que ens afecta, però siguem prudents i responsables. Fem-nos aquest regal mutu!

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge