divendres, d’abril 17, 2020

DIUMENGE DE RESURRECCIÓ


12 D’ABRIL DE  2020 en confinament

1a. Lectura
Salm
2a. Lectura
Evangeli

Benvolguts germans i germanes!

Fixem-nos com a l’Evangeli que hem proclamat avui, diumenge de Pasqua,  se’ns presenta un fort contrast entre el sentiment d’angoixa dels més propers a Jesús i la gran joia que viuen després en rebre aquella gran notícia.

Era un dia com avui, diumenge, el primer dia de la setmana. Maria Magdalena veié que havia estat treta la pedra del sepulcre. Sense entrar-hi, intueix alguna novetat i se’n va a trobar a Simó Pere i a l’altre deixeble. Està angoixada, els diu: “S’han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l’han posat”. María vol trobar el Senyor. Simó Pere i l’altre deixeble, moguts per l’avís de Maria, sortiren corrents per “veure” el que havia passat.  Ells havien estat amb Jesús en la seva missió en tot i per tot, havien esperat l’èxit i el reconeixement, però ara vivien el fracàs: la mort en creu del seu amic. I en arribar al sepulcre “veieren” els mateixos senyals de la resurrecció de Llàtzer, però allà Llàtzer sortí lligat, és a dir, tornava a la vida per a morir, en canvi aquí “el sudari” estava “enrotllat”, i és que Jesús s’havia deslligat dels vincles de la mort. Ni María ni Simó Pere ni l’altre deixeble veieren Jesús. Només es trobaren el sepulcre buit. Però un d’ells, “l’altre deixeble” “veié i cregué”. Efectivament, són els ulls de la fe i la llum de la Paraula de Déu els que permeten “veure” la resurrecció de Jesús en el sepulcre buit. I això els fa adonar que la Resurrecció és més forta que la mort. El sentiment de fracàs, de dolor, dona pas a una gran joia: “Fins aquell moment no havien entès que, segons les escriptures, Jesús havia de ressuscitar d’entre els morts”.

Avui, benvolguts, se’ns convida a tenir ben oberts els ulls de la fe, reconèixer amb alegria que Jesucrist ha ressuscitat, perquè ens estima i vol la nostra salvació.  La fe no és mai fàcil. Ni pels deixebles ni per a la gent d’avui. Especialment en uns moments difícils com els que ha provocat aquesta pandèmia que ens té confinats i que ens ha obligat a celebrar aquesta Setmana Santa d’una manera diferent i virtual.

Cal un procés,  cal un acompanyament, cal  una comunitat, una Església per fer camí junts. Aquests dies ho hem suplert amb les trucades, els watsapps i les videoconferències, però necessitem trobar-nos, donar-nos les mans abraçar-nos, i avui felicitar-nos de la gran notícia: Crist ha ressuscitat, Crist viu i ens ha arrencat de la mort i el pecat, ens ha salvat per amor. És el testimoni que rebem de Maria Magdalena, que té a la vora els deixebles, dels apòstols i dels altres amics i seguidors de Jesús. Sentiran la força de la unió, i amb la força de l’Esperit Sant, seran capaços de donar testimoni del Crist sense por.

Benvolgudes/ts, avui és Pasqua. Celebrem el triomf de la vida sobre la mort. L’alegria de la Resurrecció després del dolor de la Passió. Jesús ens ha demostrat que el camí de l’obediència al Pare i l’amor fins a l’extrem és l’únic que pot vèncer el mal perquè Déu s’hi ha compromès fins al final. Compartim aquesta joia, amb humilitat, però amb convicció, no ens quedem arrepapats en la queixa o el desencís. Crist ressuscitat fa camí amb nosaltres vers la sortida d’aquest túnel pandèmic pel que travessem. Que la seva llum, la que brolla des del fons de la tomba buida ens ajudi viure cada dia amb fe, goig i esperança, perquè no hi ha cap pecat que no pugui ser perdonat, cap injustícia que no hagi de ser reparada, cap mort que no engendri nova vida, i fins i tot, cap pandèmia que no pugui ser vençuda, propiciant que surti el millor de la humanitat. Crist ha ressuscitat, al•leluia!!! 
 Mn. Joan Làzaro, Rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge