diumenge, d’abril 26, 2009

PEREGRINACIÓ A ROMA


Del 4 al 7 d’abril uns quants joves de la nostra parròquia i d’altres parròqui-es del Bisbat de Terrassa van anar a Ro-ma per a celebrar amb el Papa la missa del diumenge de Rams, on hi havia l’acte d’entrega de la Creu i la Icona de les Jor-nades Mundials de la Joventut.

En aquesta ocasió, els joves de Madrid, ciutat on es faran les següents Jornades Mundials de la Joventut l’any 2011, van rebre la creu de part dels jo-ves de Sidney, que ha estat la ciutat on es van celebrar les últimes Jornades Mundials de la Joventut.

L’acte principal d’aquest quatre dies a Roma era la missa de diumenge de rams, punt de partida de la Setmana San-ta, que commemora l’entrada joiosa de Jesús a Jerusalem. Els participants tam-bé van poder gaudir d’altres celebracions importants.

Entre elles destacarem la recepció del Papa als joves espanyols que estaven de peregrinació a Roma. També hi van haver misses especials a la basílica de San Giovanni in Laterano, i a St. Pau Extramurs.

Apart d’aquestes celebracions també va quedar temps per gaudir de les visites culturals i turístiques de Roma que ens van agradar moltíssim, sobretot el Coliseu, el Panteó, i la basílica i la plaça de St. Pere.

A banda dels 20 joves que repre-sentàvem el bisbat de Terrassa, hi havia joves dels bisbats de Vic, Girona i Tarra-gona, i de moltes parts de Espanya (Ma-drid, Valladolid, Córdoba, Comunitat Valenciana,…). Amb alguns d’aquests joves es van compartir allotjament i ex-periències i ... algun que altre plat de pasta i pizza.

Com a vivència especial volem explicar que un jove de la nostra parrò-quia va tenir l’honor de rebre la comunió del Sant Pare. Tanmateix, el responsable va poder saludar personalment al Papa en l’audiència a la que es va assistir.

Aquesta ha estat una bona manera de començar la Setmana Santa amb la companyia del Sant Pare i dins el marc sempre impressionant del Vaticà.

Donem gràcies a Déu d’aquesta experiència perquè tot va anar molt bé i no hi va haver cap problema d’importància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge