dimecres, de novembre 11, 2020

DIUMENGE XXXII DE DURANT L’ANY 07-08/11/2020

Segurament coneixem persones que sense tenir una formació intel·lectual determinada, ens donen tota una lliçó de vida, perquè són sàvies, en el sentit més genuí, perquè la seva vida traspua valors que els fan per a nosaltres tot un exemple d'honestedat, de fermesa, de prudència, de solidaritat. Persones que són com llànties enceses amb l'oli de la seva manera de ser, de fer i de creure, que ens generen confiança.  

Des de sempre, la persona ha cercat la saviesa, per a poder prosperar en la vida. Però la veritable saviesa ve de Déu que obra a través d’Ella,  com obra a través del seu Esperit, de manera que acollir-la equival a ser dòcils a l'Esperit. Per això esdevé un tresor superior a tot. Això explica que, avui la primera lectura ens parli d'una trobada entre la Saviesa personificada i la persona que l'estima i la desitja. És un do de Déu, que pren la iniciativa, que surt a l'encontre de qui la cerca.

Jesús és per nosaltres mestre de la saviesa, o millor encara,  és la saviesa de Déu, que es manifesta enmig nostre, és el seu rostre humà.  És qui ens mostra l'amor sense mesura d'un Déu a qui hauríem de cercar amb el mateix delit que el salmista: Tot jo tinc set de vós, per vós es desviu el meu cor, com terra eixuta sense una gota d'aigua, .

Jesús vol compartir amb nosaltres la seva saviesa, el seu coneixement del Pare. I hem d'estar atents, vetllar i perseverar en la nostra fe i confiar plenament en  Ell.

Això és el que avui ens proposa, a través de la paràbola del Regne del cel i el banquet de l'Espòs, a on s'adrecen deu noies, cinc de prudents i cinc de desassenyades, que no s'han proveït d'oli.  

I nosaltres, quina actitud prenem davant Jesús, el nuvi. Què fem amb  la llàntia de la nostra vida?: l'omplim de l'oli de l'amor, del servei, de la solidaritat, i per tant dona llum; o bé ens deixem portar per la corrent, la mediocritat, deixem que els altres facin la feina, fins el punt que la nostra llàntia s'apagui per manca d'oli?.      Si Jesús és l'espòs,  nosaltres, personalment i com Església podem sentir-nos representats en aquells dos grups de noies, p.e: Quan ens oblidem que Jesús és la roca, el fonament sobre el qual hem d'edificar la nostra vida, ens oblidem de l'oli per a les nostres llànties i ens allunyem del convit, fins el punt que podríem arribar tard i trobar les portes tancades. Però, si perseverem en la fe en Ell i vetllem per viure com Ell ens proposa: estimant, servint, cercant la pau i la justícia, aleshores no hi mancarà oli a les nostres llànties i estarem a punt per a rebre el nuvi i entrar a la festa, encara que arribi de nit,: Vetlleu, doncs, perquè no sabeu ni el dia ni l'hora.

Benvolguts gns./gnes: vetllem, tinguem la llàntia de la nostra vida encesa amb l'oli de les benaurances, deixem que l'Esperit de Jesús ens guiï per a ser fidels testimonis seus. I sentim-nos convidats a aportar allò que estigui al nostre abast en la diada de germanor d'aquest diumenge, per ajudar a que com Església, no depenguem econòmicament dels poders d'aquest món sinó de la generositat dels seus fills. El diner, que generalment és font de divisions, volem que en l'Església sigui font de "Germanor": “Som allò que tu ens ajudes a ser. Amb tu som una gran Família”.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge