dimarts, d’octubre 15, 2024

DIUMENGE XXVIII DURANT L’ANY

 


 1.      El do de la saviesa.

Déu ens ha concedit la possibilitat de posseir la saviesa, la seva saviesa, sense la qual cauríem efectivament en poder de la perversa saviesa del món que és la saviesa de la lògica del diner i del poder. El do, però no és automàtic, l’hem de demanar i alimentar i ens adonarem que omplirà de sentit i felicitat la nostra vida. La “saviesa que ve de dalt” (carta de Jaume) ens permet interpretar Paraula viva i eficaç de Déu  en clau d’amor.

2.      Discernir i triar.

L’home ric ha de triar. Nosaltres hem de triar. El poder de la riquesa és massa fort per resistir-s’hi. La lògica del diner és la mestressa del món sempre i, potser, avui més. El diner ens priva l’entrada en la dinàmica del Regne. Pobre home ric! Nosaltres què hem triat?

3.      L’ofuscació dels deixebles.

Estan situats en l’òrbita de la lògica del diner i del poder. Un ric, beneït de Déu, no pot entrar en el Regne de Déu, doncs nosaltres, pobrissons de mena, encara menys. Ells encara no han entès les benaurances. Estem segurs que nosaltres, hores d’ara, les hem enteses? I si les hem enteses, tenim la força de viure-hi d’acord?

4.      El premi del Regne.

Si renunciem a l’adoració al diner, què obtindrem? A veure si el seguiment de Jesucrist és el negoci de Robert amb les cabres! Recordem els d’Emmaús, que tornen a casa desencisats pel “fracàs” del seu Messies. Observem la pregunta de Pere. Jesús anuncia la recompensa  des de la lògica del Regne: Cent per u, o sigui la plenitud de la vida i del sentit, incloses les persecucions i, a més, el regal de la vida eterna, que és quelcom que ningú no es pot guanyar. Els homes no poden, però Déu ho pot tot.

Conclusió: Deixem-nos amarar per la saviesa de Déu i confiem en el seu poder, que ve del seu amor.

Josep Esplugas Capdet, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge