dilluns, de juny 29, 2020

DIUMENGE XIII DE DURANT L’ANY 27-28/06/2020



Benvolguts germans/nes:
Endinsats ja en aquest estiu després d’aquest llarg període de confinament i avançant cap a un  paulatina nova normalitat, quan d’una manera o altra la majoria de les activitats, quedaran aturades i se n'encetaran unes altres, quan tindrem l'oportunitat potser de conèixer noves persones i nous indrets, la paraula de Déu ens remarca una actitud que hem de mantenir ben viva allà on siguem i fem el que fem: L'ACOLLIMENT.
Acollir és rebre, algú que es presenta i   admetre'l en la nostra companyia. A la primera lectura podem veure com ho fa la dona benestant sunamita, que no té fills i amb un marit ancià,  amb el profeta Eliseu, home de Déu. Com en el cas del patriarca Abraham, que acull a tres caminants a la seva tenda vora Mambré, acollint el Senyor mateix i li és promès un fill, nascut de Sara, Isaac; el profeta li fa saber  a aquella dona que l'any vinent tindrà un fill. El poble a l'exili, Abraham, la dona sunamita, es veuen ja morts, sense un futur, sense un fill que succeeixi i rebi les promeses, però a Déu no se'l guanya en generositat, se'n compadeix, no vol la mort del poble, i els dona els fills anhelats.
Jesús practica l'acolliment, l'hospitalitat com una actitud fonamental i continuada. Acull especialment els marginats. En aquesta acollida hi trobem el sentit veritable de l'acolliment cristià, a imatge del de Jesús: acollir aquells que ningú no acull. Aquesta és la novetat: Jesús acull tothom perquè el Déu de Jesús és Pare de tots, sobretot i especialment d'aquells que "no tenen pare". I nosaltres? Acollir és atendre una demanda, una opinió, una doctrina, un consell. Pels cristians es tracta d'acollir el que Jesús ens proposa. I avui, adreçant-se als apòstols i també a nosaltres, ens parla de com podem seguir les seves petjades:
1r)Posant-lo a Ell com a centre de tota la nostra vida, conscients que la missió que ens encomana ho abasta tot. Qui estima el pare o la mare més que a mi, no és bo per venir amb mi
2n)Prenent la pròpia creu, personal i la que vingui fruit del nostre compromís amb Ell, disposats a ajudar-nos els uns als altres, sabent que Jesús ha carregat la creu més gran, donant la vida per nosaltres i ens ajuda a portar amb dignitat la de cadascú. Qui no pren la seva creu i m'acompanya, no és bo per venir amb mi.
3r) Bandejant l'esclavitud del nostre Jo, per a trobar-nos generosament en el Nosaltres, especialment amb qui està al marge del camí i necessita ser acollit, escoltat, estimat. Els qui vulguin guardar la vida en poder seu, la perdran, però els que per causa meva l'hauran perduda, la retrobaran.
Som cridats com a deixebles del Crist a continuar la seva missió. Pel baptisme participem de la seva mort i també de la seva resurrecció  i hem rebut el seu Esperit Sant que ens impulsa a obrar com Ell ho feu, sobretot, estimant. De vegades podrem notar la solitud i la incomprensió, però també trobarem qui ens acull i  podrà experimentar el que ens diu Jesús: -Qui us acull a vosaltres, m'acull a mi, i qui m'acull a mi, acull el qui m'ha enviat.     
Benvolguts/des  no tinguem por, sentim-nos enviats a donar testimoni del Crist, sobretot amb les obres,  per a que tota persona, sigui quina sigui la seva condició o procedència, se senti acollida, estimada  i convidada a formar part d'aquesta gran família de famílies que és l'Església. 
Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge