dimarts, de juny 02, 2020

DIUMENGE DE PENTECOSTA 31/05/2020



Benvolguts gns/nes: Amb la festa de la Pentecosta,  celebrem l’aniversari del nostre naixement com Església, perquè amb l’efusió de l’Esperit Sant  sobre els primers deixebles, aquests perdran la por a donar testimoni de Jesús ressuscitat i constituiran la primera comunitat cristiana, el Nou Poble de Déu. Hem escoltat com la Paraula de Déu, narra aquest esdeveniment en dos moments diferents de la vida dels apòstols.  D’una banda, l’Evangeli de St. Joan ens diu que Jesús Ressuscitat envià el seu Esperit el mateix dia de Pasqua. De l’altra, el Llibre dels Fets dels Apòstols, ho associa a la festa jueva de les Setmanes o Pentecosta, dels cinquanta dies després de Pasqua.
Sigui com sigui, ambdós textos presenten  un únic esdeveniment, amb dos moments i accents distints però complementaris: A la Pasqua s’assenyala el triomf de Jesús sobre la mort, és la seva “hora”; mentre que en la Pentecosta es remarca que Jesús mateix infon la seva força sobre els deixebles. Conclusió: L’Esperit Sant està present, animant la vida constantment. I avui com ahir, ens hem de preguntar si deixem que l’Esperit Sant fecundi amb els seus dons  el nostre cor i  el cor de les nostres comunitats cristianes, per a que el seu alè renovi la nostra vida.    Més que mai necessitem la saviesa per conèixer i apreciar la bondat i l’amor de Déu; l’enteniment, per a copsar les veritats de la fe, com a font de la nostra vida;  el consell, per a dialogar i animar-nos mútuament a seguir Jesús;  la fortalesa, per mantenir-nos ferms en aquest seguiment, malgrat que anem contra corrent;  la ciència, per discernir  allò que és de Deú i el seu projecte salvador; la pietat, per a redescobrir l’amor i la misericòrdia de Déu; i el temor de Déu, per a  reconèixer amb humilitat que Déu sempre és més gran del que podem imaginar-nos i que ens estima i que espera que l’estimem com un        Pare-Mare.  D’aquesta manera, serem capaços d’obrir més les portes i les finestres del nostre cor, airejar-lo, per acollir aquests dons de l’Esperit. I tal vegada,  podrem trencar la rutina, l’ensopiment, la desesperança, i ens posarem mans a l’obra, personalment i comunitàriament, per a continuar construint entre tots un món millor, aquesta és la veritable acció catòlica, fonamentats en Jesucrist, enfront   la injustícia, l’egoisme i la insolidaritat. Com diu St. Pau: “les manifestacions de l’Esperit distribuïdes a cadascú són en bé de tots”
Benvolguts gns/nes, en aquesta festa de Pentecosta, que és també el dia de l’Apostolat Seglar, amb el que se’ns recorda que tots som apòstols i missioners allà on siguem, amb qui i com ens relacionem; donem gràcies a Déu pel regal del seu Esperit Sant, i demanem-li que ens guïi,  amb els seus dons, donem bons fruits, testimonis  de  Jesús ressuscitat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge