dilluns, de juliol 27, 2020

DIUMENGE XVII DE DURANT L’ANY 25-26/07/2020



Benvolguts gns/gnes:
Si Déu avui ens adrecés la mateixa pregunta que  a Salomó: <>  que li demanaríem?  Quines serien les nostres prioritats? Salomó és prou realista i humil per reconèixer les seves mancances davant la missió que se li encomana: ni més ni menys que succeir al seu pare, el rei David.  Davant aquest repte, reconeix que encara és  un jove que no sap conduir la gent.  I per això li demana: Feu al vostre servent la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i destriar el bé del mal.   Tant de bo que tots nosaltres i també  els nostres governants en prenguessin exemple i això fos el primer que demanéssim.
Salomó s’adona de la importància que té governar amb justícia i saviesa: cal saber escoltar, per discernir el bé del mal i jutjar rectament. Ha pres la millor opció, ha trobat el tresor amagat, la perla fina i per això Déu el premia.
Jesús, el Fill de Déu, és el veritable savi, aquell que es manté fidel a la voluntat de Déu.. Ell és la Paraula de Déu, que dóna llum i l’entenen els senzills.
I aquest diumenge, ens ho mostra amb tres noves paràboles sobre el Regne del cel.  Ens el compara amb el cas d’un home que troba un  tresor amagat en un camp; i al d’un comerciant que buscava perles fines, i troba la millor. Ambdós, decidits,  venen tot el que tenen i compren el camp i la perla fina. Prenen, com Salomó, la millor opció. Saben que allò que compren els farà feliços, donarà sentit a les seves vides Déu ens ofereix  el seu Regne com el tresor  més preuat i  noble que el nostre cor pot desitjar, que va més enllà de satisfer les nostres necessitats materials. Ens ofereix assolir la felicitat més autèntica, seguint les petjades del seu fill, que dóna la vida per nosaltres, perquè tinguem vida a desdir, alliberant-nos de l’esclavatge del mal i de la mort. Ell ens ensenya a demanar-ho en la pregària adreçada al Pare: vingui a nosaltres el vostre Regne
També compara el Regne del cel amb aquelles grans xarxes que, tirades a l’aigua, arrepleguen de tot. Quan són plenes, les treuen a la platja, s’asseuen i recullen en coves tot allò que és bo, i llencen allò que és dolent...    Per tant, el Regne resta obert a tothom, també als Mestres de la Llei d’aquell temps, que fent-se deixebles de Jesús, feien com els caps de casa que treien del seu cofre joies modernes (la novetat del Regne de Déu que anuncia Jesús), i joies antigues(Antic Testament, la Llei i les tradicions del poble d’Israel). Però depèn de cadascú viure-hi, prendre l’opció de vendre-ho tot, desprendre’s d’allò que ens allunya de Déu, per deixar el cor ben disponible a Jesús, perquè la seva Paraula, arreli dins nostre i doni fruits d’amor, de pau i de justícia.  També és un do, perquè, com ens diu St.Pau a la 2ª lectura:  Déu ho disposa tot en bé dels qui l’estimen, dels qui ell ha cridat per decisió seva; perquè ell, que ens coneixia abans que existissim, ens destinà a ser imatges vives del seu Fill.
Benvolguts germans/nes, donem gràcies a Déu per voler-nos fer partícips del seu Regne, a través del seu Fill Jesucrist, que ho dóna tot per nosaltres i per la nostra salvació i de qui rebem l’Esperit Sant,  i demanem-li que aquesta Eucaristia,   ens doni forces perquè en comunió amb Ell, humilment, estiguem disposats  a vendre-ho tot, perquè creixi el seu Regne d’amor, de pau i de justícia,  arreu i quotidianament.
Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge