dimarts, de juliol 21, 2020

DIUMENGE XVI DE DURANT L’ANY 18-19/07/2020

1a. Lectura: Sv 12,13.16-19
Salm 85
2a. Lectura: Rm 8,26-27
Evangeli: Mt 13,24-43

Benvolguts germans/nes:
Aquests diumenges anem escoltant com Jesús, ens parla del Regne de Déu a  través de Paràboles. Un Regne que ja es fa present  ara i aquí entre nosaltres, i que viurem en plenitud a la casa del Pare. Déu ens ofereix el seu Fill Jesús, perquè seguint les seves petjades, encarnem dins nostre i empeltem al nostre voltant els valors del Regne de l’amor, de la pau, de la justícia, per a fer possible que en el camp del món hi creixi més el blat del bé que el jull del mal. Perquè no podem negar que dins nostre i al voltant nostre, conviuen el bé i el mal, com el blat i el jull de la primera paràbola de l’Evangeli. Mai podrem dir  d’algú que és dolent o bo al cent per cent. Només Déu ho sap, només Ell coneix el cor de les persones.
La nostra sort i  esperança rau en que és un Déu indulgent i bo... compassiu i benigne, lent per al càstig, fidel en l’amor, que ens estima sense mesura i ens dóna l’ocasió de penedir-nos dels pecats i retornar als seus braços.
Déu ha volgut sembrar en el cor de l’home i la dona la bona llavor de la seva Paraula, a través del seu Fill  Jesucrist, fent camí amb nosaltres, sense excloure ningú. Tota persona i tot àmbit de la nostra societat és susceptible d’acollir-lo. Tenim el  repte de ser-ne una mediació. I com ho podem fer, si som febles i limitats, i en nosaltres també conviu el blat i el jull? Primer que tot, pregant-li al Senyor, sabedors que, com ens diu St.Pau: L’Esperit mateix, per ajudar la nostra feblesa, intercedeix amb gemecs que no es poden expressar. Perquè nosaltres no sabem què hem de demanar per pregar com cal, però és ell, l’Esperit, qui es posa en lloc nostre.
Déu compte amb tots per sembrar el món amb la llavor del Regne i per fer front a qui hi vol sembrar jull, el maligne, per això hem de vetllar per a no caure en les seves temptacions.
Déu té paciència, com un bon pagès, deixa que el blat i el jull madurin i creixin junts, amb l’esperança que fins i tot el jull pugui convertir-se en blat i salvar-se de la crema. És la missió que Jesús, entoma morint a la creu per nosaltres i ressuscitant, i ens ho mostra en l’escena del lladre penedit, que a l’últim moment reconeix el seu pecat i a Jesús com el Fill de Déu, el Messies.  És la missió que ens encomana continuar a cadascú de nosaltres, personalment i comunitàriament com Església. En aquesta lluita contra el mal, la injustícia i el desamor, contra el jull que hi ha arreu, som cridats a implicar-nos, seguint l’estela de Jesús, i treballant-nos i treballant per una  societat més justa i solidària, que no oblida als malalts, als pobres, als empresonats, que no dona ningú per perdut.       Així, el Regne, com el gra de mostassa i el llevat va creixent sovint gràcies a coses ben petites i senzilles com: una paraula d'ànim, un somriure, un gest d'amistat, una trobada joiosa, un treball ben fet, un perdó demanat i/o rebut de tot cor, un temps i uns recursos compartits gratuïtament...  
Benvolguts gns/gnes, demanem-li al Senyor, amb la intercessió de Sta.Maria, que ens ajudi a ser cada vegada més sembradors de blat, de bé, que no pas de jull, de mal; que redescobrim l’Eucaristia com un dels mitjans que el Senyor ens ofereix per estendre el seu Regne dins i al voltant nostre, gràcies a l'aliment que en rebem: Jesús mateix i la força del seu Esperit.
Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge