dilluns, de maig 10, 2021

DIUMENGE VI DE PASQUA 08-09/05/2021

 


Benvolguts germans i germanes!     

Ara veig de veritat que Déu no fa diferències a favor d’uns o altres; Déu acull tothom qui creu en ell i fa el bé, de qualsevol nacionalitat que sigui. Pere diu aquestes significatives paraules adreçant-se a Corneli, un gentil, per tant no jueu, temorós de Déu i als seus convidats. Enceta així la missió adreçada als que no són jueus, als gentils. Ens confirma que Déu per sobre de l’observança mecànica  de la Llei de Moisès, demana creure en Ell i fer el bé.  

Pere, el primer apòstol,  ha sigut testimoni de primera mà de la vida pública de Jesús, el mestre, el messies, el Fill de Déu. Ha vist com acollia a tothom, com s’apropava a tota persona necessitada, amb paràlisis físiques i espirituals, com curava el cos i l’ànima de qui, amb fe li obria el cor demanant-li ajut. En Jesús paraula i obra quedaven estretament unides.

Per tant, benvolguts, ja tenim un primer punt de meditació per avui: fins a quin punt la nostra fe en Déu i les nostres obres es corresponen?

Jesús ens estima a tots i a cadascú de nosaltres, personalment. I ens ho diu en present: ens estima ara i aquí, allà on som i en allò que fem. No es cansa mai d’estimar-nos. Però el més significatiu és que ens estima fins a donar la seva vida per nosaltres: “ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano”. I què ens mana? “que us estimeu els uns als altres, abans ha dit “com jo us he estimat. Així romandrem al seu costat, ens mantindrem en l’amor que ens té. Podem pensar de quina manera ho podem portar a la pràctica perquè no quedi només en boniques paraules o amb intencions molt sanes però que no passen de ser això boniques paraules i sanes intencions. Estimar passa sovint pels  gestos senzills i concrets de cada dia: aquella trucada que  has de fer, però que trobes mil excuses per no fer-la; el diàleg franc i sincer amb persones properes que aprecies; el temps regalat en l’escolta de qui et demana que estiguis per ell; la paraula amable i el somriure apunt en tota circumstància, a qui et resulta simpàtic i encara més a qui et cau fatal...

Així doncs, hem d’estimar-nos els uns als altres perquè l’amor ve de Déu. Tothom qui estima és fill de Déu: ha nascut d’ell i el coneix. Els qui no estimen no coneixen Déu, perquè Déu és amor”

Jesús, sempre té la iniciativa, ens estima primer i ens escull com a amics, no com a servents, per a donar-nos la missió d’anar per tot arreu i donar fruit , per estimar com ell ens estima, a tothom, sense distincions, fins i tot aquells que ens amarguen la vida! Viure els manaments formarà part de la nostra identitat cristiana i serà la manera de mantenir-nos en el seu amor, amb una alegria plena, perquè estimar ens fa alegres i oberts, mentre que odiar ens tanca a Déu i als altres.

Benvolguts, com ens diu el papa Francesc  a FT,  l’amor ens posa finalment en tensió vers la comunió universal. Ningú no madura ni assoleix la seva plenitud aïllant-se. Per la seva pròpia dinàmica, l’amor reclama una creixent obertura, major capacitat d’acollir els altres, en una aventura mai acabada que integra totes les perifèries cap a un sentit de pertinença mútua. Jesús ens diu: “Tots vosaltres sou germans” (Mt 23,8). FRATELLI TUTTI. Tota una invitació envers l’AMISTAT SOCIAL que no exclou ningú I LA FRATERNITAT UNIVERSAL, oberta a tothom.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i  rector.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge