dilluns, de maig 17, 2021

DIUMENGE DE l’ASCENSIÓ 15-16/05/2021

 

Benvolguts germans i germanes!     

Celebrem la Festa de l’Ascensió del Senyor al cel, la confirmació que l’home Jesús, el crucificat ressuscitat és u amb el Pare: és Déu mateix que ha compartit la nostra vida i la duu a plenitud. És, doncs, una festa que ens anima en l’esperança de ser allò que Déu vol que siguem: Com Ell, que visquem amb Ell, íntimament units a Ell. Seguint els seus passos també nosaltres gaudirem de la vida de Jesucrist: en Ell s’uneixen la humanitat i la divinitat.

Hem escoltat l’acabament de l’evangeli segons Sant Marc, en què Jesús ens diu: “Aneu per tot el món i prediqueu a tothom la Bona Nova de l’Evangeli”. En altres paraules, que donem a conèixer la vida i l'obra de Jesús, la més gran notícia que podíem rebre, atès que és la que dona un sentit nou i ple a la nostra vida. Fem-nos aquesta pregunta: Sense Jesús i el seu Evangeli, seria el mateix, obraria de la mateixa manera, estimaria com ho intento fer ara...?.

La missió que Jesús encomana als seus deixebles, és a dir, a nosaltres, és molt clara, i ho fa confiant plenament en que serem capaços de dur-la a terme. Entre d’altres coses, perquè no ens deixa sols, ell coopera amb nosaltres, i sobretot perquès ens dona el defensor, el seu Esperit Sant. Vol que allò que Ell ha començat ho continuem nosaltres, com a Església. La seva Ascensió, lluny d'evadir-nos:homes de Galilea, per què us esteu mirant al cel?,  ens convida a treballar per canviar el món, des de dins de nosaltres cap als altres i cap l'horitzó de vida i d'esperança marcats per la vida de Jesús, que va passar pel nostre món fent el bé. Vol que renovem la nostra escala de valors, que ens apropem als altres, que ens ajudem  a curar les ferides, a donar esperança, a denunciar la hipocresia i la injustícia, a entomar les dificultats, sent fidels a allò que creiem.

Per això ens cal aprofundir en la nostra fe i com Sant Pau demanar al Déu de nostre Senyor Jesucrist que ens concedeixi  “els dons espirituals d’una comprensió profunda i de la seva revelació” perquè coneguem de veritat qui és Ell i que il·lumini la mirada interior del nostre cor, de manera descobrim com actua en nosaltres, i sentim més el seu amor per a poder-lo donar a conèixer, compartir amb la nostra manera de ser i de fer, de viure.

Benvolguts germans i germanes: La festa de l’Ascensió ens convida a enlairar la nostra mirada, amb la joia dels qui se senten estimats pel Pare del cel i  volen estimar “els germans de la terra”. Atents a Crist, que fa camí amb nosaltres i ens demana que no tinguem por sinó esperança, que confiem en el seu amor i en la força del seu Esperit, per a fer fructificar els dons que d'Ell hem rebut. I cada vegada que celebrem l'Eucaristia es fa present, ens alimenta i ens envia.  Que així sigui!

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge