dimecres, de maig 22, 2024

DIUMENGE DE PENTECOSTA 19/05/2024

 


Benvolguda família de famílies, germans i germanes!

Celebrem la solemnitat de la Pentecosta, celebrem que Déu ha enviat el seu alè, i ho ha fet tot nou, ha començat una nova creació. L’alè de vida que havia ressuscitat Jesús d’entre els morts, el dia de la Pasqua, ara és vessat sobre tota la creació, començant per aquells que l’esperaven amb deler. És la plenitud de la Pasqua.  

L’Església podem dir que va néixer en la festa de la Pentecosta. Aquell dia, els dotze, acompanyats per Maria, plens de l’Esperit Sant, pogueren comunicar-se amb tots els presents, malgrat la diversitat de procedències i proclamar a tots les grandeses de Déu, començant així el seu testimoniatge apostòlic.      

Tal i com ens diu Sant Pau, a la carta als corintis, l’Esperit Sant és el que ens fa el do de la fe, de poder confessar que Jesús és el Senyor. L’Esperit és alhora creador de diversitat:“Els dons que rebem són diversos, però l’Esperit que els distribueix és un de sol”; i d’unitat, “El Crist és com el cos humà:  és un, encara que tingui molts membres. Tots... hem estat batejats en un sol Esperit per formar un sol cos, i a tots ens ha estat donat com a beguda el mateix Esperit”.

L’Esperit Sant és el mateix dinamisme de Jesús, expressat amb el seu viure i amb el seu actuar. Primer el reberen els apòstols i nasqué l’Església, cos de Crist. Nosaltres en som membres perquè també l’hem rebut a través del sagrament del baptisme. Hem rebut el do de la fe que hem de demanar contínuament que augmenti en nosaltres  i que el sapiguem compartir. Perquè l’Esperit Sant ens porta a viure en comunió, a viure la unitat amb Crist, com a membres d’un cos on cadascú desenvolupa les seves funcions, però tots vivim i ens movem en l’Esperit que reparteix els seus dons, els seus serveis, els seus carismes en cada un dels qui hem estat batejats en el Sant Esperit.                                         

Jesús ens diu que no ens deixa sols, perquè ens envia el Defensor, ens dona l’Esperit Sant, que podem reconèixer pels fruits que donem: d’amor, de goig, de pau, de paciència, de bondat, de fidelitat, de mansuetud i de sobrietat.

Ho podrem reconèixer en la mesura que exercitem un sisè sentit, que podríem anomenar: “oïda espiritual”, que lliga amb el nostre interior, que ens permet reconèixer per fora allò que portem a dins per l’Esperit Sant. Per tant, tenim el repte de descobrir en la pròpia vida el to de veu de l’Esperit, que no quedi ofegat per altres veus i sorolls que ens allunyen de Déu i dels altres. Així doncs, som temples de l’Esperit sant que habita en nosaltres i que vol obrar a través nostre.

Benvolguts/des en aquesta solemnitat de la Pentecosta, dia també de l’Apostolat Seglar, demanem a Déu Pare, que amb l'aliment del seu Fill Jesucrist i la força del seu Esperit Sant, esdevinguem humils i sincers testimonis de l’Evangeli,  portadors del seu amor misericordiós allà on siguem, i que alhora sapiguem agrair el treball de tantes persones batejades que d’una manera senzilla i quotidiana donen el millor de si mateixes  en bé de tots.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge