diumenge, d’abril 26, 2020

DIUMENGE III DE PASQUA 26/04/2020



Benvolguts germans i germanes:


En aquest diumenge III de Pasqua, encara confinats,  se’ns convida a revisar quin valor donem a les Escriptures i al sagrament central de la nostra vida, l’Eucaristia. L’Evangeli de Lluc, que se’ns ha proclamat avui, vol fer-nos adonar que en Jesús s’acompleix allò que anunciaven els profetes, a l’Antic Testament. D’aquí ve la importància  que té per la nostra vida escoltar la Paraula de Déu. Potser aquests dies hem dedicat una mica més de temps a llegir-la i  fins i tot a pregar amb ella. Tant de bo.

El sagrament de l’Eucaristia esdevé el lloc preferent de la presència de Crist. Si l’Eucaristia és un encontre personal amb Crist, mort i ressuscitat, tota Eucaristia ha de significar per a nosaltres morir una mica més a nosaltres mateixos, al pecat, a l’egoisme, en totes les seves  formes i manifestacions. Si cada diumenge, en celebrar aquest sagrament, ens sentim impulsats a revisar la nostra vida per a convertir-nos més al Senyor, voldrà dir que ens haurem trobat veritablement amb Ell. Aleshores estarem en condicions d’anunciar-lo als altres. Com els deixebles d’Emaús, que van reconèixer a Jesús al partir el pa,  podrem anar a l’encontre dels nostres germans i dir-los que hem trobat al Senyor. Perquè és en l’Eucaristia, quan reunits en comunitat hem presenciat els gestos de Jesús al darrer sopar i se’ns ha repartit el seu cos i la seva sang i ens hem adonat que Ell ens acompanya en el camí de la vida. Aquests dies no hem pogut celebrar-la presencialment, sinó telemàticament, i hem procurat fer una comunió espiritual. Potser ens hem adonat de  amb quina actitud hi hem participat fins ara, si ho hem fet simplement per complir un precepte, o ha estat  una resposta agraïda a la invitació  de Jesús a trobar-nos amb Ell i amb els germans, que ha compromès  la nostra vida quotidiana envers el servei?

 L’escena dels deixebles d’Emaús se situa el mateix diumenge de Resurrecció. Hi veiem el procés que pot fer qualsevol persona, que potser hem fet o estem fent fins i tot nosaltres mateixos, que ens porta a descobrir que el ressuscitat està present en la nostra vida. És el procés de la fe. És el procés que farà la persona que no coneix Crist i a la que algú se li apropa pel camí, per caminar junts. Aquesta és, benvolguts, la nostra missió, als diferents ambients on ens movem: apropar-nos als qui ens envolten, fer camí amb ells i donar testimoni de la nostra fe amb les nostres obres.

Però també és el procés de  qui havent conegut ja a Crist, necessita redescobrir-lo contínuament. És el que fem en cada Eucaristia dominical: acompanyats per altres, escoltem junts la Paraula, actuant i celebrant el sagrament, reunint-nos com Església.

Benvolguts gns/nes, en aquests llargs dies de confinament, renovem la nostra fe en Jesús i,  com els deixebles d’Emaús, deixem que faci camí amb nosaltres, ens parli al cor, i en donem testimoni; i demanem-li que també  sapiguem descobrir-lo en els germans i germanes que  fan camí amb nosaltres, molt especialment en aquells que més han patit i pateixen les conseqüències d’aquesta pandèmia que ens té confinats, així com dels qui, generosament, estan combatent-ne els efectes. 
Mn. Joan Làzaro, Rector

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge