dilluns, de febrer 09, 2015

Pregària per la PAU

El dissabte 7 de febrer es va celebrar la pregària per la Pau, convocada pel Consell interreligiós de Terrassa. Hi va haver representants de l'Associació Brahma Kumaris, del Budisme, de la Fe Bahá'í, de l'Islam, del Judaisme i del Cristianisme.
 
A continuació posem algunes frases de la seva pregària.
 
"...Si creiem en Déu, què més dóna que seguim camins diferents, i que a la vegada són paral·lels, i ens portaran al mateix lloc, si seguim pel mig del camí, tant és si l'han marcat Buda, Jesús, Mahoma, Bahaulà, Brahma Baba... tant és..." (Brahma Kumaris)
 
"...Si el que volem és un món on floreixi la pau, tenim que cuidar les seves arrels i adobar-les amb respecte, paciència i perseverança. I més que una proclama, el que veritablement necessitem és la posada en pràctica de tots aquests anhels i fer-los realitat cada dia de la nostra vida..."  (Budisme)
 
"...Que els mitjans per establir l'ordre no siguin causa de confusió ni l'instrument de la unió un motiu de desacord..."  (Fe Bahá'í)
 
"...Como musulmanes condenamos todos los hechos radicales sean de donde sean, y sean sus creencias las que sean, ya que no tienen ningún argumento más que coaccionar y generar violencia bajo falsas promesas...
Como dice Gandhi: No hay camino para la paz, la paz es el camino..."  (Islam)
 
"...El que fa la pau a les alçades, que en la seva misericòrdia, faci discernir la pau sobre nosaltres, i sobre tot Israel, i responguem, amén..."  (Judaisme)
 
"...De nit et desitjo amb tota l'ànima, em deleixo per tu del fons del cor. Quan executes a la terra les teves decisions, els habitants del món aprenen a ser justos. Senyor, dóna'ns la pau; el fruit mateix del nostre treball és obra teva..." (Cristians)

 

4 comentaris:

  1. Molt bé. Una trobada de tots. Que sapiguem, cadascú, amb la seva creença trobar la manera de fer possible aquest camí de pau.
    Josep Casanovas

    ResponElimina
  2. Gràcies Josep! Es va veure que entre les religions tenim més punts en comú que diferències. Tot sigui per aconseguir la pau.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben cert! És més el que ens uneix que no pas el que ens separa.
      Per això val la pena fer un esforç per coneixer-nos i, mica a mica, anar eliminant els prejudicis que històricament ens han separat.

      Elimina
  3. el blog dels tots els orgues de catalunya: catalonianpipeorgans.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Publica un missatge