dissabte, de març 14, 2020

Coronavirus, COMUNICACIÓ DEL BISBAT DE TERRASSA

Parròquia de la Sagrada Família
c/ Faraday 108 08224 Terrassa Telèfon 937880467  Email: safapar@gmail.com – Facebook 
Terrassa, a 14  de març  de 2020

A tots els feligresos/ses de la Parròquia, i a tots els veïns i veïnes que els pugui interessar.

Arran dels darrers esdeveniments, comunicacions del Bisbat de Terrassa i de la Conferència Episcopal, de l’Ajuntament de Terrassa i de la Generalitat de Catalunya i, sobretot, de les recomanacions sanitàries derivades de l’activació de la fase d’alerta a conseqüència del COVID-19, davant les possibles afectacions, prioritzant la seguretat de tothom, atès el darrer comunicat del Sr. Bisbe de Terrassa de data d’avui, es decideix:
*LA SUSPENSIÓ DE:
LA CATEQUESI INFANTIL
LES TROBADES AMB ELS GRUPS DE JOVES.
LES TROBADES AMB EL GRUP DE VIDA CREIXENT
LES TROBADES AMB EL GRUP DE MATRIMONIS JOVES LA CORAL DE LA PARRÒQUIA DE LA SAGRADA FAMÍLIA
TOTES LES ALTRES ACTIVITATS DE GRUP QUE ESTIGUESSIN PREVISTES DE DESENVOLUPAR EN ELS LOCALS DE LA PARRÒQUIA ELS PROPERS DIES (CONSELL PARROQUIAL, TROBADES DE FORMACIÓ ...).
PEL QUE FA A LES CELEBRACIONS LITÚRGIQUES, el Sr.Bisbe de Terrassa ha disposat:

1.     Que no es convoquin celebracions litúrgiques durant aquest temps en cap temple de la diòcesi. Això afecta a la celebració de l’Eucaristia i els altres sagraments, així com també a actes de devoció i pietat populars. Els feligresos queden dispensats del precepte dominical amb caràcter general.


2. Que els preveres i diaques estiguin disponibles per atendre ministerialment el poble que tenen confiat. Els preveres celebraran la Missa privadament, aplicant-la especialment al poble sempre que litúrgicament sigui possible.
3. Pel que fa a la celebracions dels funerals i exèquies que es segueixi la normativa de cada tanatori per tal d’assegurar la pregària pel difunt amb una senzilla oració, ja que no es podran celebrar en els temples.

4. Es mantindrà l’atenció a la Cúria exclusivament a través dels telèfons i els correus electrònics:
- Bisbe diocesà: mcoronado@bisbatdeterrassa.org
- Vicaria general: scristau@bisbatdeterrassa.org
- Vicaria judicial: jlazaro@bisbatdeterrassa.org
- Moderador de la Cúria i Mitjans de comunicació: fcatalan@bisbatdeterrassa.org
- Secretaria general i Cancelleria i Causes Matrimonials: ccahuana@bisbatdeterrassa.org
- Economia: fortiz@bisbatdeterrassa.org
- Bens immobles: bensimmobles@bisbatdeterrassa.org
- Bisbat: bisbatdeterrassa@bisbatdeterrassa.org

Confio que aquestes normes ens ajudin a tots a mantenir la intensitat de la nostra vida cristiana amb la pregària i l’oferiment d’obres. Així mateix us comunico que a través del canal youtube del Bisbat de Terrassa (canal BTTV i a través del web del Bisbat: www.bisbatdeterrassa.org) retransmetrem la Missa cada dia a les 12h des de la Capella de la Cúria diocesana a partir del dilluns dia 16 de març.”
Lamentem les molèsties que puguin ocasionar aquestes actuacions, però segur que entendreu que la situació requereix mesures d’urgència, davant els fets i esdeveniments que estan succeint.
Us animem a aprofitar aquest temps per intensificar la pregària personal, així com a la pregària de la comunitat, encomanant a totes les persones que han patit o pateixen les conseqüències d’aquest virus, amb la devoció especialment quaresmal del viacrucis, amb el rosari, la litúrgia de les hores, la lectura de la Paraula de Déu, llibres d’espiritualitat o vides de sants que ens ajudaran, sens dubte. Us animem també a fer, en la mida de les vostres possibilitats, les obres de misericòrdia i caritat necessàries, tenint presents aquelles persones del vostre entorn que puguin necessitar-vos. Una abraçada de
Mn. Joan Làzaro, Rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge