dimarts, de novembre 30, 2021

MISSA DEL I DIUMENGE D’ADVENT 27-28/11/2021



Benvolguts germans i germanes:

Avui és el primer diumenge d’Advent, amb el que comencem un nou Any Litúrgic en que, com hem dit en començar, diumenge rere diumenge llegirem l’evangeli segons Sant Lluc (cicle C) motiu pel qual hem entronitzat a l’ambó solemnement el leccionari que conté aquesta Paraula.

En aquest tempos d’Advent se’ns convida a FER CAMÍ amb  FE i ESPERANÇA, perquè és també el camí de Déu amb l’home,  és HISTÒRIA de la salvació de l’home per Déu.  Així doncs, celebrem l’acompliment de la promesa que Déu ens fa: que serà amb nosaltres. Ell va venir en el primer NADAL DE LA HISTÒRIA, A BETLEM, en el si de la verge Maria i amb la companyia de Sant Josep i els pastors. És el moment en que Déu mateix es fa home.

Les quatre setmanes d’Advent ens serveixen per a preparar-nos, per a ESTAR ALERTA, per a rebre el qui és la llum del món, Jesucrist.  Cada setmana encendrem un ciri d’aquesta corona d’Advent per adonar-nos que ens apropem al dia en que Crist, la llum del món, neix entre nosaltres, que arriba el Nadal de nostre Senyor. Jeremies ens diu: “faré néixer  a David un plançó bo, l’anomenaran el senyor és el nostre bé”.

Jesús ens anuncia que ell tornarà d'una manera definitiva i per això no hem de tenir por. Que la seva presència és constant. Ens cal tenir Fe i Esperança.  La FE,  que ens ajuda a veure i reviure esdeveniments que ja han passat, però que són importants per la nostra vida.

L’ESPERANÇA,  que ens permet veure les coses llunyanes que ja són a l’horitzó i contemplar-les, encara que no en  veiem tots els detalls. Només podrem fruir-ne en plenitud quan  hi arribem. Enfortits per les vivències del passat, la primera vinguda de Jesús; vivim el present, tot caminant sense parar amb il·lusió cap a la trobada definitiva amb Jesús Ressuscitat. Ell ve a trobar-nos des de la Casa del Pare. Ve pel mateix camí pel qual nosaltres caminem, passi el que passi no ens abandonarà mai.

Així doncs, estem entremig de dues vingudes, la històrica, fa 2021 anys; i la definitiva, quan ens trobem amb Jesús en la vida eterna amb el Pare.

Per això, Jesús ens diu que estiguem atents”, que no ens enganxem en les coses supèrflues d'aquest món, que no ens emmandrim, pensant que demà ja canviaré,  ja pregaré, ja estimaré, ja ajudaré a qui ho necessita. Hem d’estar alerta, pregar en tota ocasió, no només quan tenim problemes; i revisar  la nostra vida per a confrontar-la amb l’Evangeli de Jesucrist. Així podrem obrir-li del tot el nostre cor, perquè neixi de nou, creixi dins nostre, i amb la força del seu Esperit, contribuirem a fer un món millor, fent

Benvolguts/des, fem nostres les paraules de Sant Pau als Tessanolicencs demanant a Déu que refermi els nostres cors, per al dia que vingui Jesús, el nostre Senyor”, el Senyor de la Història a quiveurem venir... sobre un núvol, amb poder i amb gran majestat i gràcies al qual podrem alçar el cap ben alt, per veure com ens allibera de tot allò que ens empresona per conduir-nos a una vida plena de sentit, arrelada en l'amor.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge