dimarts, de novembre 16, 2021

MISSA DEL DIUMENGE XXXIII DE DURANT L’ANY. 13-14/11/2021

 


II Jornada Mundial del Pobre

Benvolguts germanes i germans:  

*Estem acabant l’any litúrgic. Ho farem diumenge vinent amb la solemnitat  de Jesús, Rei de tot el món. Però per a  per a preparar-nos-hi de la millor manera, aquest diumenge celebrem la V Jornada Mundial dels Pobres, instituïda pel papa Francesc, enguany encara en el context de la COVID-19.,  recordant-nos que: “ el rostre de Déu que Jesús revela, de fet, és el d’un Pare pels pobres i proper als pobres... que de qualsevol condició i en qualsevol latitud ens evangelitzen, perquè ens permeten redescobrir de manera sempre nova els trets més genuïns del Pare”.

 *Avui, Jesús, en el que s'ha anomenat el discurs escatològic, ens convida  a alçar la mirada i contemplar la nostra vida,  allò que ens passa, allò que vivim, les persones que ens envolten, començant pels qui estan més a prop nostre i a tots, mirar-los amb amor, estimant-los com Ell ho fa. També ens convida  a  confiar  en Ell. Jesús dona la seva vida per nosaltres a la Creu. Ens ho dona tot i  Déu Pare el ressuscita perquè ens estima i vol salvar-nos.

* Jesús venç la mort. És el nostre gran sacerdot.  Vol que siguem feliços. I la millor manera és escoltar els seus consells i caminar seguint els seus passos. És el que ens farà feliços. Però per això ens cal estar atents, fer nostres les seves actituds. Per aconseguir-ho, Jesús ens acompanya i ens ofereix la força del seu Esperit Sant. 

*Jesús ens demana que ens fixem en la paràbola de la  figuera, que és signe del poble de Déu, quan les branques es tornen tendres i neixen les fulles, és senyal que s’acosta l’estiu. Igual que quan veiem que el sol s’apaga i el cel s’enfosqueix, ens adonem que està a punt de ploure, i agafem el paraigües per a no mullar-nos, també hem d’estar atents al que ens diu Jesús: que passi el que passi, inclús si les estrelles cauen i la lluna no resplendeix, que la terra i el cel passés, les seves paraules no passaran

*Jesús  es refia de nosaltres, perquè ara i aquí, posem el nostre gra de sorra per fer d’aquest món, un món millor: cercant la pau, la bona avinença, sent  justos, sincers i solidaris, especialment amb qui més ho necessita.  El Papa Francesc ens convida en el seu Missatge, a sortir a l’encontre dels pobres, allà on siguin:  “No podem esperar a que truquin a la nostra porta, és urgent que anem nosaltres a trobar-los en les seves cases, en els hospitals i en les residències assistencials, en els carrers i  en els racons obscurs on de vegades s’amaguen, en els centres de refugi i acollida” . No es tracta d’alleujar la consciència amb l’almoina, sinó de fer front a la cultura del descarte i la indiferència amb gestos de caritat, fraternitat i amistat social, per a viure l’encontre i donar resposta a les noves formes de pobresa

Benvolguts gns/nes, Jesús ens anima, guiats pel seu Esperit Sant, a acollir, anunciar i testimoniar el seu Evangeli, amb tothom, procurant com Ell escoltar el crit dels pobres, escoltar-nos; a respondre d’una manera humil i amant la seva crida, que també ens evangelitza, i a posar el millor de nosaltres mateixos per a que les persones pobres se sentin, ens sentim, acollides, alliberades i  amb la dignitat plenament restituïda.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge