dimarts, de novembre 23, 2021

MISSA SOLEMNE:JESUCRIST REI DEL MÓN 20-21/11/2021


Benvolguts germans i germanes!   

*Avui,  en la festa de Jesucrist, Rei de tot el món, últim diumenge de l'Any Litúrgic, se’ns convida a contemplar globalment el misteri de nostre Senyor Jesucrist, Fill de Déu i Salvador nostre. És una mena de resum de tot l’any litúrgic que acabem. 

*Ja el profeta Daniel anuncia la  seva vinguda amb un llenguatge apocalíptic, descrivint-lo com el “Fill de l’home”, algú que s’assembla a un ésser humà en contrast amb la visió de les quatre bèsties que poc abans havia esmentat referint-se als Imperis de Babilònia, Mèdia, Pèrsia i Grècia. Aquest Fill de l’home, que baixa dels núvols del cel, on només hi viu Déu, és algú “qui tots els pobles, tribus i llengües li faran homenatge. La seva sobirania és eterna, no passarà mai, la seva reialesa no decaurà”.

*Jesús és el testimoni fidel, el primer ressuscitat d’entre els morts, el sobirà dels  reis de la terra, ens diu el llibre de l’Apocalipsi de Sant Joan. És l’Alfa  i l’Omega, és a dir, el començament i la fi de tot. Perquè ens estima entranyablement,  ens ha alliberat dels nostres pecats amb la seva sang, morint a la creu i ressuscitant. I ens estima tant, que, gràcies al baptisme, fa de nosaltres una casa reial i uns sacerdots dedicats a Déu. En cada Eucaristia entrem en comunió amb Ell i amb els germans i li demanem que vingui a nosaltres el seu Regne! A cada Eucaristia donem gràcies a Déu, perquè ens ha enviat el seu Fill per portar-nos la Pau, per fer-nos participar de la seva filiació divina, per donar-nos el seu Esperit Sant, per poder esdevenir membres del seu regnat.

*Un regnat, que com hem escoltat a l’Evangeli, no és d’aquest món. Hi trobem Jesús, que ha estat condemnat pels jueus i portat davant del governador romà, perquè dicti la sentència de mort, sent interrogat per Pilat: -Ets tu el Rei dels jueus? Li ho pregunta estranyat que  Jesús no oposi resistència, ni que cap exèrcit hagi sortit en defensa seva i que siguin els seus mateixos conciutadans jueus qui l’entreguen per a que el condemni. Quina mena de Rei és aquest Jesús? Certament, la seva reialesa no és d’aquest món, no té res a veure amb els valors que hi dominen: riquesa, poder, honor, aparença, luxe..., per aquest motiu Jesús és un “rei” no reconegut humanament: “era present al món, que per ell ha vingut a l’existència, i el món no l’ha reconegut”(Jn 1,10).

I quina és la missió de Jesús com a Rei de tot el món, de l’univers? Ell mateix ens respon: SER TESTIMONI DE LA VERITAT; per això he nascut i per això he vingut al món: TOTS ELS QUI SÓN DE LA VERITAT ESCOLTEN LA MEVA VEU.

Jesús és testimoni del que ha vist i continua veient, perquè ve del Pare i està sempre amb el Pare. La veritat és Déu mateix que s’ha fet home i que estima totes i cada una de les persones. Així, en llavis de Jesús, la veritat no és una teoria; és pràctica, és acció, és vida, és amor encarnat. 

*Benvolguts, Jesús és el nostre Rei. A ell que no ha vingut a fer-se servir sinó a servir-nos; demanem-li perdó per les nostres fallades; escoltem-lo atentament , perquè com ens diu TOTS ELS QUI SÓN DE LA VERITAT ESCOLTEN LA MEVA VEU. No tinguem por, Jesús és al nostre costat per ajudar-nos, DEIXEM QUE REGNI EN ELS NOSTRES CORS, conseqüents amb la petició que fem al Pare nostre: "Vingui a nosaltres el vostre Regne", esforcem-nos per a fer-lo present en cada acció i decisió que prenguem, cercant l’amor, la pau i la justícia.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge