dimarts, de desembre 27, 2022

MISSA DEL DIA DE NADAL


¡Benvolguda família de famílies, germans i germanes! 

Celebrem amb gran alegria el dia de Nadal . Déu ens estima i ens salva, malgrat les nostres infidelitats. Ens ho recorda el profeta Isaïes en la primera lectura, descrivint l'activitat salvífica del nostre Déu amb tres verbs:  Consola, rescata i manifesta el seu poder.

I nosaltres com Església, podem confirmar joiosament la fidelitat i l'amor de Déu envers el seu poble, envers l'Església, envers tota la humanitat, naixent entre nosaltres, Jesús de Natzaret, el Messies, el Senyor.

Sant Pau a la carta als hebreus, afirma que Jesús, el Fill, és la plena i completa revelació del Pare. Ell, com el Pare, és Déu i  creador i per aquesta raó és superior a totes les institucions religioses antigues, als profetes i als àngels i  hereu de totes les coses. Així, per la missió que ha rebut del Pare i que ha realitzat entre els homes amb l'anunci de la Paraula, ha cancel·lat el pecat del món, ha restablert la comunió  entre Déu i la humanitat i amb la seva mort i resurrecció ha estat  enaltit sobre totes les coses, s'ha assegut a la dreta de Déu a dalt el cel i ha estat reconegut pel Pare com a Fill Unigènit.

Però és en el pròleg de l'evangeli segons Sant Joan, on millor se'ns explica el misteri de Nadal que celebrem.  Quan diu:     “I la Paraula es va fer carn": significa que el Fill de Déu s'ha fet home amb la fragilitat i impotència de tota criatura. Però alhora, ell és la Llum veritable, la que en venir al món, il·lumina tots els homes

I quin és el nostre repte? Ser-ne un fidel reflex, com un mirall, acollir la seva llum i reflectir-la, agraïts perquè  Déu s'ha decantat especialment en favor els pobres

amb la senzillesa, la tendresa, la humilitat i la pobresa del portal de Betlem. I nosaltres, com a mirall, reflectint la seva llum hauríem d'estar atents els nous portals de Betlem del nostre temps, esforçant-nos a oferir-los estada i ajut, en la mesura de les nostres possibilitats.

Així doncs,  la  Paraula de Déu en aquest Nadal, ens recorda que el Fill de Déu ha vingut a nosaltres, un Déu amb nosaltres i per a nosaltres. Déu ha pres un rostre humà, fent-se visible, concret, assequible. Però a més a més ho ha fet com a pobre i vençut als ulls del món per  a que poguéssim entreveure el poder de Déu en la seva elecció de la pobresa i la perifèria, perquè Ell vol ser buscat, reconegut i acollit com un pobre  i sofrent, perquè no només s'ha fet home, sinó que s'ha quedat entre els homes. 

Benvolguts/des, demanem-li al Senyor que sapiguem agrair i correspondre al do del seu Nadal, i plens de la seva llum, la   reflectim en favor dels nostres germans, especialment dels més necessitats. Sant Nadal per a tothom.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge