dilluns, de gener 23, 2023

DIUMENGE III DE DURANT L’ANY, 21-22/01/2023



Benvolguda família de famílies, germanes i germans: La llum és un element de la nostra vida, que de tant quotidià, no el valorem ni l’apreciem suficientment. Quan quedem a les fosques, ens és difícil moure’ns, avançar: la por, la desorientació, els obstacles... tot plegat   ens paralitza i anhelem que torni la llum.

Com a cristians, també necessitem llum, una llum interior,  per a fer camí. Aquest diumenge III de durant l’any, que el papa ha anomenat el DIUMENGE DE LA PARAULA DE DÉU, la Paraula de Déu ens confirma, que  trobem la llum en Jesús, el Fill de Déu, que ens il·lumina i ens salva.  Una llum oferta a tot el món, de manera que Jesús acompleix les promeses de Déu Pare, anticipades pel profeta Isaïes tal i com ens recorda l’evangelista Mateu: El poble  que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui vivien al país tenebrós”.

Hauríem d'estar contents i agraïts, i s’hauria de notar en la nostra manera de viure, justament per correspondre a la crida que Jesús ens fa des de bon començament:Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop”.

Nosaltres com els  primers deixebles, tenim necessitat de conversió, de canviar les actituds contràries a la proposta de vida que ens fa Jesús, per poder acollir i compartir aquest Regne del cel, Regne de Déu, Regne d’amor, de pau, de justícia i també de llibertat. No som titelles, tenim la responsabilitat d’usar bé el gran do de la llibertat. No ens ha de fer por optar per viure l’evangeli, amb alegria, seguint les petjades de Jesús:  ¿qui em pot fer por?*Sigues valent! Que el teu cor no defalleixi. Espera en el Senyor!

I en aquesta setmana en que preguem especialment per la unitat dels cristians, convertir-nos i viure l’estil de vida de Crist ha de fer créixer la comunió entre nosaltres, entre tots els cristians: És que Crist està dividit?. Així ens ho demana Sant Pau: Pel nom de Jesucrist, el nostre Senyor, us demano que aneu d’acord i que no hi hagi divisions entre vosaltres; estigueu ben units en una sola manera de pensar i en un sol parer. Si la nostre fe en Jesucrist i  el nostre testimoni de l’evangeli, ens porta a estimar més als altres i a deixar-nos estimar per ells, i a treballar perquè desapareguin  les divisions i les renyines i creixi la pau i la comunió, aconseguirem que la creu de Crist no perdi el seu valor.

Aquesta és la nostra missió com a cristians, com a batejats. Jesús és la nostra llum i és el nostre mestre. Un mestre, que com ens diu Mateu, predica caminant vora el llac,  i que és qui té la iniciativa i crida en la vida de cada dia als seus deixebles, com ho va fer amb aquells senzills pescadors: Simó i Andreu, i Jaume i Joan:Veniu amb mi, i us faré pescadors d’homes”, i immediatament abandonaren les barques, és a dir les seves seguretats i zones de confort, i el seguiren.

La mateixa invitació ens fa a nosaltres, ara i aquí, però sovint, ens aferrem a les nostres barques, i ens costa fer-li confiança.  

Benvolguts gns/gnes, deixem que la llum de Crist il·lumini el nostre camí, que la seva Paraula ressoni en els nostres cors i es faci vida, disposats a continuar amb alegria la missió de fer créixer el  Regne de Déu, d’amor, de pau, de justícia i de veritat,  allà on siguem i en el que fem, permeteu-me dir-ho així: que siguem evangelis amb potes.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge