dilluns, de gener 16, 2023

DIUMENGE II DURANT L'ANY (A).


1.    Déu s’ha fet conèixer.

Déu s’ha fet conèixer a Isaïes, a Pau, a Joan Baptista a Jesús, a cada un de nosaltres. Isaïes diu: “El Senyor m’ha format des del si de la mare”. Pau: “He estat cridat a ser apòstol”. Joan: He vist que l’Esperit baixava del cel i es posava damunt d’ell”. Jesús és ell mateix Déu encarnat. Cada un de nosaltres hem rebut també la unció de l‘Esperit en el nostre baptisme. No podem al·legar ignorància, potser no hem interpretat del tot bé la revelació de Déu i segur que hem de reconèixer que no som del tot fidels a les exigències del do que hem rebut. Donem gràcies a Déu perquè ens ha fet saber que ens estima.

2.    Testimonis.

Joan dona testimoni. El cristià ha de donar testimoni de la seva experiència de Jesús en el món d’avui. No és fàcil en aquesta situació de retrocés de la fe. No sabem massa què hem de fer, però alguna cosa hem de fer perquè l’anunci del Regne del Cel arribi a la gent del nostre entorn.

3.    La salvació és universal.

T’he fet llum de tots els pobles”, Diu el Senyor a Isaïes. L’acció redemptora de Jesucrist obrada per Jesús és universal per necessitat; si no fos així nosaltres seríem sectaris. El que defineix les sectes és la pretensió de tenir l’exclusiva de la salvació; hem d’anar amb compte fins i tot amb el llenguatge. Només cal que, en la mesura que coneixem el seu designi, fem nostre el seu perdó i la seva gràcia.

4.    A la recerca del testimoni de la comunió eclesial.

El suplement del Full Dominical d’avui està dedicat a l’ecumenisme i a les relacions interreligioses perquè el dia 18 comença l’Octavari de Pregària per la Unitat dels Cristians.

Som hereus d’una història de desqualificacions i d’enemistat fins a la violència més cruel entre cristians. Hi hem de posar remei amb urgència. És imprescindible incorporar a la nostra activitat pastoral ordinària la pastoral ecumènica. En el curs present el Pla Pastoral Diocesà es proposa l’objectiu d’iniciar i potenciar les relacions ecumèniques (i interreligioses) en la vida de les parròquies i els moviments. Amb la mateixa convicció que celebrem els sagraments, fem activitats de formació i exercim la caritat, hem d’incorporar a la quotidianitat parroquial, arxiprestal i diocesana la pastoral ecumènica. Demanem a l’Esperit Sant que ens inspiri per a emprendre accions que ens condueixin a la relació fraternal no només amb les altres comunitats catòliques sinó també amb les comunitats protestants que s’hi obrin.

Josep Esplugas Capdet, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge