dilluns, de febrer 19, 2024

MISSA DEL DIUMENGE I DE QUARESMA 17-18/02/2024

 


Benvolguda família de famílies, germans i germanes!

Déu des dels inicis de la creació, ha mostrat el seu amor envers la humanitat, fent una aliança amb el món sencer, simbolitzada en l’aliança de Déu amb Noè, tal i com hem escoltat en la primera lectura. Així, l’arca de Noé enmig de l’aigua prefigurava el baptisme que ara ens salva.

Però és amb Jesús, el seu fill encarnat, amb qui Déu ens mostra fins a quin punt ens estima.

Jesús  ens crida a CONVERTIR-NOS i CREURE EN L’EVANGELI, després d’haver estat temptat pel maligne durant quaranta dies i quaranta nits al desert. Ell ha estat provat en tot. Coneix la nostra condició pecadora i  limitada i sap que també nosaltres serem temptats a seguir camins diferents als que Déu ens proposa.

La temptació ens enganya, fins a fer-nos creure que no ens hem de complicar  la vida fent cas a Déu,  i  ens aboca cap a un camí  de tancament, d’egoisme, de dominació o fins i tot de voler utilitzar Déu en benefici propi. En canvi, Jesús ens proposa el camí de la senzillesa, del despreniment, de la humilitat, de l’entrega total al Pare. Sí, és un camí estret i cal desprendre’s de tot, agafar la creu i seguir-lo sabent que ell fa camí amb nosaltres i la força del seu Esperit Sant, si li deixem, ens fa de guia.

Així doncs, Jesús ens convida a desvetllar-nos, a activar-nos:Ha arribat l’hora... Convertiu-vos i creieu en l’evangeli”. És la mateixa crida que se’ns feia el dimecres passat en imposar-nos la cendra al cap, com a signe humil del nostre penediment i de la nostra disposició a connectar amb Déu.

Aprofitem aquesta quaresma, per créixer en la fe en Déu, per estimar-lo i estimar als germans de tot cor. No caiguem en la temptació de la indiferència davant els problemes, els  sofriments i les injustícies que pateixen els altres. No caiguem tampoc en la temptació del desànim, del “no hi ha res a fer”.   Jesús ens esperona a que mirem la realitat amb els ulls de Déu, ulls d’amor i de perdó, de fe i d’esperança, per a descobrir-hi les llavors del seu Regne de Justícia i de Pau.  A l’informe de síntesi del Sínode celebrat a Roma el 4 i 29 d’octubre passat se’ns recorda que: “Estar al costat dels pobres significa comprometre’s amb ells també en la cura de  la nostra casa comuna: el crit de la terra i el crit dels pobres són el mateix crit. La manca de reaccions fa que la crisi ecològica i, en particular, el canvi climàtic, siguin una amenaça per a la supervivència de la humanitat”.

Finalment, adonem-nos que la Quaresma no és un temps marcat per la tristor, sinó que és un temps de gràcia i de salvació, perquè la nostra conversió és possible.

Benvolguts/des, Déu ens estima. Deixem que ens parli, trobem estones de desert: de pregària, de silenci, de reconciliació amb ell i amb els altres; cerquem-lo, amb els ulls del cor ben oberts per a rebre’l i per a fer camí amb Jesús en aquesta Quaresma, camí  cap a la seva Pasqua.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge