dijous, d’abril 23, 2009

Homilia de la Vetlla Pasqual


Gn 1,1-2,4 Ps 103,1-2a.5-610.12-14.24.35 c
Èx 14,15-15,1a Èx 15,1-6. 17-18
Is 55, 1-11 Is 12,2-6
Ez 36,16-17a.18-21 Ps 41,3.5bcd;42,3-4
Rm 6,3-11 Ps 117,1-2.16ab.17.22-23
Mc 16,1-7

Hem fet camí cap a la Pasqua. Ara és un bon moment per donar gràcies a Déu pel do de la quaresma, pel do de la conversió. Aquesta nit ens convida a l’alegria, a treure’ns del damunt totes les pors i tots els dubtes. “No tingueu por”, deia l’àngel a les dones, el dol de la creu ha donat pas a la joia de la resurrecció. Si tenim Déu al nostre costat, què podem témer? Ni la mort.
No tinguem por de reconèixer el do de la salvació que ens ha estat donat i agraïm-lo.
No tinguem por de fer créixer en nosaltres la vida nova del ressuscitat, que se’ns donà en el baptisme i comuniquem-la al nostre entorn.
No tinguem por comprometre’ns a treballar pel Regne de Déu, assumint responsabilitats concretes a la família, a la parròquia, a la feina, a la política, a la societat civil encara que ens costi esforç. Treballar pel Regne de Déu ens honora i dóna sentit a la nostra vida.
No tinguem por de començar un nou estil de viure lluny de l’afany de lucre desbocat que ha estat causa de la crisi que tant ens afecta. Una vida menys marcada pel consum esbojarrat, amb més temps per a la vida comunitària, amb més oci productiu és possible. Un altre món és possible. La pena és que potser ens passarà com aquell dimoni que quan torna a entrar en aquell de qui havia sortit és set vegades pitjor. (Mt 12,33-35)
No tinguem por del món. Jesús ha vençut el món quan semblava que el món el vencia. En aquest món cada dia més secularitzat hem de trobar el nostre lloc.
No tinguem por de buscar nous camins. Ell no ens abandonarà mai! La crisi que vivim les esglésies cristianes a Occident ha de permetre engendrar una església més fidel a Jesucrist.
Vosaltres pares que heu dut el vostres fills a rebre el bateig, no tingueu por, els vostre fills i tots els batejats vivim ja en aquest món la vida nova del ressuscitat.
No tinguis por comunitat de la Sagrada Família de Terrassa, l’Esperit Sant que tots hem rebut amb abundància t’empeny. No li posis obstacles.
Tinguem por només de la nostra pròpia debilitat i del nostre propi pecat, però sapiguem que sempre, sempre, podem tornar a Galilea.
Bona Pasqua!

Josep Esplugas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge