divendres, d’abril 17, 2009

SETMANA SANTA AMB ELS GRUPS D’ACO


L’ACO ens proposa cada any una celebració de Setmana Santa intensa, de reflexió i en família. Com que som molta colla, ens desplacem a una casa de colònies situada a Prades (la casa de colònies del costat del monestir de Poblet ja ens ha quedat petita). Aquest moviment s’ha rejovenit força els darrers anys, per la qual cosa el servei d’esplai per a la mainada és absolutament indispensable (deuen arribar al centenar els infants i joves).

El tema dels adults d’aquest 2009 ha estat “Crisi, Pasqua, Esperança”.

El divendres al matí, en Josep Escós (consiliari de la diòcesi de Vic) ens va oferir una xerrada sobre diferents moments de crisi que apareixen a la Bíblia i va reflexionar sobre les propostes que es van dur a terme per com sortir-se’n: l’èxode, l’exili de Babilònia, els anawim en temps de Jesús, les col·lectes de la primera església i de Pau pels pobres de Jerusalem. Tot plegat per valorar la situació actual.

A partir d’aquí, les pistes per al treball de reflexió personal (o en grup) ens proposaven recordar i agrair les persones que ens han donat un testimoni creïble de la fe i que han contribuït a la definició de la nostra pròpia fe. Així mateix, ens hem preguntat sobre quines crides podem descobrir en la nostra militància.

La proposta per al dissabte no era una xerrada igual per a tothom sinó distribuir-nos en diferents tallers: Què podem fer per canviar el món?, Canvis en el món obrer, Una societat multicultural, Natzaret i la Revisió de Vida, Vida espiritual sana i equilibrada, Noves realitats familiars dins l’Església, L’educació dels fills en la fe, Compromís sindical, Alimentar la nostra espiritualitat a través de la pregària.

Han estat uns dies per conviure (la pluja no ha aconseguit evitar-ho), reflexionar, pregar i celebrar la nostra fe, que ens serveixen per “resituar-nos”, és a dir, revisar i redefinir la nostra vida i els nostres propòsits com a cristians.

Laia Clua, Enric Mateu i fills, Mireia, Joan i Roger

4 comentaris:

  1. Veig que les trobades de Setmana Santa continuen sent molt interessants. Sempre tornes a casa renovat i amb molta energia. Gràcies pel vostre testimoni. Els nens estan guapíssims.

    ResponElimina
  2. Realment va estar molt bé... Un petó!
    Mercè

    ResponElimina
  3. Em va agradar molt poder compartir amb vosaltres aquests dies

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pels comentaris i fins aviat,

    Família Mateu-Clua

    ResponElimina

Publica un missatge