dimarts, de gener 26, 2021

MISSA DEL DIUMENGE III DE DURANT L’ANY 23-24/01/2021

 


Benvolguts germans i germanes:

En aquest 3r diumenge de durant l’any, dins la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, en que també celebrem el Diumenge de la Paraula amb que comença la V Setmana de la Bíblia;  Jesús, la Paraula de Déu encarnada, ens surt a l'encontre en el camí de la vida, o millor dit fa camí amb nosaltres.       Hi ha moltes cruïlles, moments de dubte, però si caminem seguint les seves petjades, arribarem a bon port: el Regne de Déu. De vegades les preocupacions per les coses d'aquest món ens allunyen de Déu, de Jesús i dels germans. Caiem sota les urpes del mal i del pecat, fruit del nostre egoisme, de la nostra enveja, de la nostra supèrbia i de tantes altres actituds que ens deshumanitzen.   Això és el que els passà als habitants de Nínive. Déu, valent-se de Jonàs hagué de donar-los un ultimàtum, perquè no s'estimbessin a l'abisme pel seu mal capteniment: "Ves a Nínive, la gran capital i proclama-hi...D'aquí a quaranta dies, Nínive serà destruïda".

La fe, la conversió de cor i, per tant, l'abandonament  del mal camí d'aquella gent, va fer desdir Déu de complir la seva amenaça. Per això ens és tant necessari pregar Déu amb paraules com les del salmista:  *Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes, que aprengui els vostres camins. *Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me, perquè vós sou el Déu que em salva.

I això Déu ho fa amb Jesucrist, el seu fill i Senyor nostre. Avui el trobem camí de Galilea, començant la seva missió pública, prenent el relleu de Joan Baptista, que li ha preparat  el camí,  que ha estat empresonat. Les primeres paraules de Jesús ens conviden a acollir la Bona Nova de Déu que Ell encarna: "Ha arribat l'hora i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova".  És una invitació que no ha perdut gens d'actualitat, que ens continua fent  ara i aquí.

Jesús va anar a l'encontre dels seus deixebles fent-se’ls present enmig de la vida de cada dia. Ho feu amb una mirada profunda i una Paraula convincent, com només  Ell podia tenir, perquè uns pescadors, com Simó i Andreu, i Jaume i Joan, davant la invitació: Veniu amb mi, i us faré pescadors d'homes", immediatament ho deixessin tot i el seguissin, sense plantejar-se a canvi de què, ni a on els portaria.

I nosaltres? Quina resposta donem a  la seva invitació a convertir-nos i a seguir-lo, a donar-ne testimoni?  Estem disposats a estimar, servir, perdonar, fer camí de la mateixa manera com ho fa Jesús?  I en quina mesura, d’acord amb el que el Concili Provincial Tarraconense, ara fa XXV anys ens proposava, ens esforcem a escoltar la Paraula de Déu, llegir-la personalment, meditar-la, celebrar-la en l’Església i pregar amb ella per tal de viure la seva força transformadora i en plena obediència de fe al Senyor sota el guiatge de l’Esperit Sant (nº 48)”?.

Benvolguts germans i germanes, que la pregària unida de tots els cristians,  aquesta Eucaristia i la Paraula de Déu que hem escoltat, ens refermi en la nostra resposta positiva a la invitació de Jesús de convertir-nos, creure en l'Evangeli i seguir-lo, donant testimoni arreu, conscients que com ens diu Sant Pau, no podem deixar  perdre l' oportunitat present, perquè la manera de funcionar d’aquest món que veiem amb els ulls passa aviat.

Joan Làzaro i Padrós prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge