dilluns, de febrer 22, 2021

MISSA DEL DIUMENGE I DE QUARESMA 20-21/2021

Benvolguts germans i germanes!

Com a persones, com a cristians, estem cridats a posar al servei del bé comú, tot el que de Crist hem rebut. Tenim la responsabilitat de compartir l’esperança i la bona nova de l’Evangeli, que es concreta en una manera de ser i de fer fonamentada en l’amor que Déu ens té en Jesucrist.

Déu des dels inicis de la creació, ha mostrat el seu amor envers la humanitat, fent una aliança amb el món sencer, còsmica, simbolitzada en l’aliança de Déu amb Noè (arc de sant Martí), tal i com hem escoltat en la primera lectura. Però és amb Jesús, el seu fill encarnat, amb qui Déu ens mostra fins a quin punt ens estima. Ho deixa ben palès la primera carta de Sant Pere: “Crist morí  una vegada per raó dels pecats. Ell, el just, va morir pels injustos, per conduir-nos a Déu”. Així, l’arca de Noé enmig de l’aigua prefigurava el baptisme que ara ens salva, que consisteix “a demanar a Déu una consciència bona gràcies a la resurrecció de Jesucrist que se n’anà al cel... i està a la dreta de Déu”.

Jesús mateix ens diu a  l’Evangeli d’avui: Ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova”.  

Fixem-nos que Jesús ens crida a CONVERTIR-NOS i CREURE EN L’EVANGELI, després d’haver estat temptat pel maligne durant quaranta dies i quaranta nits al desert. Coneix la nostra condició pecadora i  limitada i sap que també nosaltres serem temptats a seguir camins diferents als que Déu ens proposa.

La temptació ens enganya, fent-nos creure que fer el que ens doni la gana és millor, que no pas complicar-nos la vida fent cas a Déu, ajudant els altres. I portats per aquest camí egoista, perdem la sintonia, la cobertura amb Déu i amb els germans.

Jesús ens convida doncs, a desvetllar-nos, a no adormir-nos ni emmandrir-nos. “Ha arribat l’hora... Convertiu-vos i creieu en l’evangeli”. És la mateixa crida que se’ns feia el dimecres passat en imposar-nos la cendra al cap, com a signe humil del nostre penediment i de la nostra disposició a connectar amb Déu.

Aprofitem aquesta quaresma, per créixer en la fe en Déu, per estimar-lo i estimar als germans de tot cor. No caiguem en la temptació de la indiferència davant els problemes, els  sofriments i les injustícies que pateixen els altres. No caiguem tampoc en la temptació del desànim, del “no hi ha res a fer”.  Jesús ens esperona a que mirem la realitat amb els ulls de Déu, ulls d’amor i de perdó, de fe i d’esperança, per a descobrir-hi les llavors del seu Regne de Justícia i de Pau. Trobarem Déu i el seu Regne, no ho dubteu, en el nostre cor. També en els sagraments, especialment en l’Eucaristia i en el Perdó; en la Paraula de Déu; en l’Església, santa i pecadora alhora, en tota comunitat cristiana, en la nostra parròquia; en la pregària personal i comunitària; en els moments de servei generós i gratuït a l’altre, al pobre, al malalt, al necessitat... Podríem allargar encara més la llista.

Benvolguts/des, Déu ens estima i ve al nostre encontre. Deixem que ens parli, trobem estones de desert: de pregària, de silenci, de reconciliació amb ell i amb els altres; cerquem-lo, amb els ulls del cor ben oberts per a rebre’l i per a fer camí amb Jesús en aquesta Quaresma, camí  cap a la seva Pasqua.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge