dimecres, de març 03, 2021

MISSA DEL DIUMENGE II DE QUARESMA 27-28/2/2021

 


Benvolguts germans i germanes!

Hi ha uns valors, que hem de reivindicar una i altra vegada: LA CONFIANÇA (que els creients l'assimilem a la FE) i L'AMISTAT. Ens adonem que sense ambdós, la nostra societat, les nostres relacions comunitàries, familiars i personals es deterioren,   entren en CRISI i fins i tot es trenquen.

 Avui la Paraula de Déu ens convida a confiar més que mai en el Senyor, perquè ens ofereix la seva amistat i es manté sempre fidel a la seva aliança. Abraham, Moisès i Elies són amics de Déu. Pere, Jaume i Joan són amics de Jesús. Déu, especialment en Jesús, mostra la seva voluntat de ser amic de la humanitat, de tots i cada un de nosaltres, amic fins i tot d'aquell a qui a nosaltres ens costa o ens veiem impossibilitats d'estimar. Una amistat de Déu envers nosaltres, que no està exempta de dificultats i  que demana ser corresposta.

Així,   en Abram, el primer patriarca, trobem un  model de confiança en Déu i d'amistat. Suporta una prova molt dura. Déu li demana que sacrifiqui en holocaust el seu fill únic, Isaac. Malgrat no entendre-ho, està disposat a fer-ho, perquè, confia plenament en Déu. Dalt de la muntanya, descobreix com és Déu: no vol sacrificis  humans, perquè estima la humanitat. Déu vol el cor de l’home, un cor confiat i obert a la seva Paraula.                                                                        Sant Pau ens fa veure que aquesta AMISTAT I CONFIANÇA en Déu  estan sòlidament fonamentades en el fet que ens entregà al seu propi Fill, Jesucrist, per tots nosaltres i no el va plànyer: ¿com no estarà disposat a donar-nos-ho tot, juntament amb el seu Fill? Si tenim Déu a favor nostre, ¿qui tindrem en contra?”.

Podem preguntar-nos: M’ho crec prou això? Com es nota en la nostra manera de viure? Ens fa ser més solidaris amb les persones que ho passen malament?.

Jesús  puja sovint a la muntanya per a trobar-se amb el Pare, per a pregar. Aquesta vegada convida a tres deixebles i amics: Pere, Jaume i Joan. Allà  Jesús es transfigura davant d’ells, els seus vestits es tornen brillants. I el veuen conversant amb Elies, el més gran dels profetes, i Moisès, el qui rep la Llei de Déu. Queda palès que en Jesús s’acompleixen totes les profecies i la Llei és portada a la plenitud. Déu mateix, es manifesta en favor de Jesucrist, dient-nos: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, escolteu-lo!”  Aquestes paraules en aquest temps de Quaresma han de ressonar ben fort en el nostre interior. Escoltar Jesús que ens parla amb la seva vida. Per això també hem de fer silenci. Ho fem? Jesús i els tres apòstols, baixen altre cop a la plana, tornen a la realitat del món, després d’aquest recés intens a prop del Senyor. No l’han entès, els manca passar per la duresa de la creu, la passió, abans d’arribar a la Pasqua. Ho entendran després, quan rebin l’Esperit Sant.                                                                  Benvolguts, nosaltres també necessitem pujar a la muntanya,  fer una experiència intensa, de recés, escoltar el Senyor; i plens del seu Esperit retornar a la vall de la vida de cada dia, per a ser testimonis del seu amor, solidaris amb els germans per a superar junts les dificultats, els moments de creu i de passió que ens toqui viure, units a la creu de Jesucrist, caminant cap a la seva Pasqua.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge