dilluns, de febrer 14, 2022

MISSA DEL VI DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 12-13/02/2022 - MANS UNIDES


Benvolguts/des:

*Volem ser feliços? Què és per nosaltres la felicitat?

Viure en pau, amb alegria, contents de viure, de compartir la nostra vida amb qui ens envolta, agraïts per tot el que rebem cada dia...

* Hem escoltat a la primera lectura al profeta Jeremies que ens deia: “Beneït l’home que es refia de l’ajut del Senyor i troba en el Senyor la seguretat. Serà com un arbre plantat ran de l’aigua”. Si només ens refiem de les nostres forces, de les nostres capacitats i allunyem el nostre cor de Déu, de nostre Senyor, no ens en sortirem.

*El fonament de la nostra felicitat rau, per tant, a on posem el nostre cor, la nostra confiança:

*Jesús ens ho diu ben clar a l’Evangeli de Lluc: ”Feliços els pobres: el Regne de Déu és per a vosaltres” :  La felicitat no rau en la pobresa ni aquesta és un ideal per viure. La felicitat dels pobres prové de que el Regne de Déu els pertany. Però no podem pensar que aleshores no cal fer res per a ells, perquè com que són feliços. No. Pensem que:

*Hi ha pobres, perquè algú els empobreix.

*Hi ha fam, perquè algú els treu el pa.

*Hi ha llàgrimes, perquè altres fan plorar.

*Hi ha exclosos i perseguits, perquè hi ha perseguidors.

Ara bé, la pobresa és una actitud espiritual del cristià en tant que està disponible i es refia de Déu, perquè s’adona que per si mateix no se’n sortirà.

*”Feliços els qui ara passeu fam: vindrà el dia que sereu saciats. Feliços els qui ara ploreu, vindrà el dia que riureu”

Tenir fam és cercar, tenir fam de Déu, del bé i plorar, suposa no restar indiferent davant la injustícia no passar de tot. Jesús vol que tinguem fam d’Ell i que siguem sensibles al  que ens passa i passa als altres, per a respondre amb solidaritat.

*”Feliços vosaltres  quan, per causa del Fill de l’home, la gent us odiarà, us esquivarà, us ofendrà i denigrarà el vostre nom”.

Es el que li va passar a Jesús. Ell donarà la vida por nosaltres. El clavaran a la creu, malgrat que tota la seva vida la dedica a fer el bé, a ajudar als que estan malalts i sofreixen, a anunciar l’amor i el perdó de Déu. Morirà però ressuscitarà, i com ens diu St. Pau en la seva carta als corintis, aquesta és la font de la nostra esperança i de la nostra felicitat..

Podem escollir el camí de Jesús, de la veritable felicitat. Però estiguem alerta. Jesús mateix ens avisa que podem prendre el camí contrari si ens conformem en viure acomodats, prescindint del que els passa als altres, que no tenen ni la meitat del que nosaltres gaudim.

*”Però, ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol. Ai de vosaltres els qui ara aneu tips: vindrà el dia que passareu fam. Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà el dia que us doldreu i plorareu”. Serà així, si posem el nostre cor només en el tenir, en acaparar, en mirar-nos al melic i sent indiferents a les necessitats dels altres.

Avui MANS UNIDES. Campanya contra la fam, ens interpel·la novament amb el lema d’enguany La nostra indiferència  els condemna a l’oblit. Ens convida a seguir els passos de Jesús, a compartir amb els més pobres, que passen fam, allò que som i allò que tenim. MANS UNIDES es una entitat de l’Església que es dedica a ajudar als nostres germans d’altres països que ho passen malament. Cada parròquia o arxiprestat ajuda a algun projecte concret per a millorar la seva situació. No es tracta només de donar el peix sinó d’ensenyar a pescar. Aquí en Terrassa el projecto  és ajudar a finançar el projecte de posar en marxa 10 centres educatius a la zona centre de Indore (India), en coordinació amb “Nirmal Jyoti -educational and Charitavle Society”,  que tindrà unes 2000 persones com a beneficiàries directes i 8000 persones més com a beneficiàries indirectes. El cost total del projecte es de 49.266€

Benvolguts/des: La veritable felicitat passa per seguir el camí de Jesús ,i això  demana que siguem HUMILS, RECONEIXE’NS LIMITATS, I QUE EL NECESSITEM PER MILLORAR i alhora comprometre’ns en favor dels qui ho passen malament, els que pateixen fam. Jesús ho va fer i va donar la vida per tots a la Creu, morint i ressuscitant perquè ens estima, per la nostra salvació. I aquí hi ha el fonament de la nostra fe. Sant Pau ens ho diu: si l’esperança que tenim posada en Crist no va més enllà d’aquesta vida, som els qui fem més llàstima de tots els homes.

Joan Làzaro i Padrós prevere i rector.

(Foto: @mirellacuevas)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge