dilluns, d’abril 25, 2022

DIUMENGE II DE PASQUA , 23/24 d’abril de 2022


1a. Lectura: Ac 5, 12-16

Salm: Sl 117

2a. Lectura: Ap 1,9-11a.12-13.17-19

Evangeli: Jn 20:19-31

Benvolguda família, germans i germanes!  

Celebrem el Diumenge II de Pasqua. Jesús ha ressuscitat, aquesta és la gran notícia que ens omple d’alegria i d’esperança. I cal que tinguem el nostre cor ben obert per acollir-lo.

Jesús ressuscitat vol fer-se present en la nostra vida, com ho feu amb la dels seus deixebles. Aquell mateix diumenge, Jesús els va a l’encontre, quan eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus. El necessiten, el necessitem com a centre de les nostres vides, com a bon pastor que ens guia pel camí cap al Pare. Sense Ell, som com  ovelles sense pastor. Per això es posà al mig d’ells i els digué: Pau a vosaltres. Ho repeteix tres vegades. No una pau com el món la dona, fràgil, canviant i a voltes, interessada; sinó la pau autèntica, la pau interior, la pau que apaivaga el cor, la pau que dona repòs a l’ànima.

Jesús encarna l’amor i la misericòrdia de Déu. No és queda res per a ell. Ens ho dona tot. El seu cos i la seva sang a l’Eucaristia i la seva vida terrena a la creu, i sobretot la seva resurrecció, per salvar-nos de la mort, carregant damunt seu el mal i el nostre pecat. Però més encara, ens dona el seu Esperit Sant, el defensor, per  a que puguem fer nostre el seu Evangeli, vivint-lo i donant-ne testimoni, perquè també nosaltres portem el seu amor, la seva pau i la seva misericòrdia als germans.   Així ho feu amb els apòstols,alenà damunt d’ells i els digué:<<Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats els quedaran perdonats...>>. Vuit dies més tard els deixebles tornen a trobar-se amb Jesús ressuscitat, com nosaltres, cada diumenge, ens retrobem amb ell en el gran àpat de l’Eucaristia, i escoltem la seva Paraula i ens alimentem del seu cos i de la seva sang. Tomàs, havia dubtat com moltes vegades nosaltres i molts germans nostres diem: “si no ho veig no m’ho crec”. Necessiten proves  que demostrin que Jesús ha ressuscitat. Tomàs podrà fer-ho i dirà una preciosa confessió de fe: “Senyor meu i Déu meu!”, a la que Jesús respondrà: Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vistÉs la nova benaurança, que ens adreça avui a nosaltres, que  tenim la sort de viure gràcies al do de la fe i de l’Esperit Sant. Per això hem d’estar  contents. I aquesta alegria, Déu ens la dona amb Jesús, alhora ens demana que la compartim, que la regalem, que no ens la quedem per nosaltres. La manera de fer-ho passarà per posar en pràctica els manaments del Senyor, englobats en el més gran de tots: estimar  a Déu sobre totes les coses i estimar-nos els uns als altres, tal i com Jesús ens ha estimat. També passarà per esforçar-nos  en què les comunitats cristianes, i en concret la nostra.... de la Sagrada Família, siguin cada vegada més obertes, acollidores i solidàries, i que, com les primeres comunitats dels apòstols, ens esforcem a posar en comú allò que som i tenim, perquè ningú visqui en la indigència.  És el que ja intentem fer, però ben segur encara podem fer molt més perquè tothom se senti membre d’aquesta gran família que és l’Església.

Benvolguts germans i germanes, és Pasqua, com ens diu el salmista:”La pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici. És el Senyor qui ho ha fet, i els nostres ulls se’n meravellen. Avui és el dia en què ha obrat el Senyor, Alegrem-nos i celebrem-ho!”.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge