dilluns, d’abril 17, 2023

DIUMENGE II DE PASQUA.


  1. Déu ho fa tot per amor.

Encara ressona el terrabastall de la pasqua que va trasbalsar d’una manera sorprenent  la marxa de la història perquè Déu “Pel gran amor que ens té, Déu ens ha fet néixer de nou i ens ha donat una esperança viva, gràcies a la resurrecció de NSJC”. Pel baptisme acollim el seu amor amb totes les conseqüències que se’n deriven, naixem de nou per viure ja des d’ara la vida del Senyor ressuscitat i arribar a la plenitud en la vida eterna malgrat les dificultats del viure.

  1. Els apòstols tenen l’experiència de Jesús ressuscitat, després de les dones.

El vespre del mateix dia que Pere i el deixeble estimat havien constatat que el sepulcre era buit, els deixebles, no se sap quants, reben la visita del ressuscitat. És la segona aparició, seguint el relat de Joan; la primera, com en tots quatre evangelis és a dones.. És molt interessant constatar que Jesús no només se’ls apareix sinó que, menys a Lluc, els diu que anunciïn la seva experiència als apòstols. A Lluc són uns àngels que transmeten la petició de Jesús. Papa Francesc ha reconegut al cap de només quasi dos mil anys el paper apostòlic que Jesús atorga a les dones.

  1. L’encàrrec de Jesús.

Jesús els envia amb la mateixa missió que ell tenia i els dona l’Esperit Sant i, amb l’Esperit, el poder de perdonar. Recordem com Jesús perdona de manera explicita o de manera implícita els pecats, cosa que en la religió d’Israel només correspon a Déu. Jesús es pren la llicència i no només se la pren per a ell sinó que la traspassa als deixebles, perquè els encomana la totalitat de la missió que ell tenia.

  1. Dels apòstols a nosaltres.           . 

La nostra fe arrela en el testimoni dels apòstols, nosaltres en som receptors i testimonis en una cadena que arribarà fins a la fi dels temps. El testimoni és l’actuació de l’església en ella mateixa: la catequesi, la caritat, els sagraments i la pregària.. Podem fer-ho més o menys bé, però és el que fem i el que hem de fer. La parròquia, l’església diocesana i l’Església tout court.

Davant de la realitat violenta i insolidària hem d'estar convençuts que només l'estil de vida Jesús és l'alternativa, una alternativa que ens exigeix el compromís real de dur-la a terme efectivament.

La degradació del medi natural, la injustíssima distribució de la riquesa, la violència del terrorisme i del terrorisme legal, que rep el nom de guerra, no ens poden deixar indiferents. La fidelitat a la missió que hem rebut de Jesús exigeix que amb la vida i amb la paraula obrim horitzons d'esperança a una humanitat desencaminada que Déu estima apassionadament.

Josep Esplugas Capdet, prevere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge