dilluns, d’abril 03, 2023

Diumenge de Rams 02/04/2023


¡Benvolguda família de famílies, germans i germanes!  Contemplem en silenci Jesús, el nostre rei, plens d’agraïment i veneració. 

El seu regne, el regne de Déu és el regne de l’amor, del perdó, de la humilitat, del servei, de la donació  El profeta Isaïes ja ho anticipava parlant-nos del servent sofrent, que confiant plenament en Déu, ofereix l’esquena als qui l’assoten, les  galtes als qui li arrenquen la barba. 

Crist, es despulla de la seva condició divina, per a fer-se home com nosaltres, ens diu Sant Pau, es fa obedient fins acceptar la mort i una mort en creu. És el nou Adam, que accepta reparar, amb humilitat, la desobediencia del primer home. I per això, Déu l’exalçarà i farà de la creu el seu tro des d’on regnarà.      

Mirem, doncs, Jesús,  el Fill de Déu, que no baixa de la creu per a salvar-se a si mateix, sinó que es queda crucificat per a salvar-nos a tots nosaltres. El seu rostre és el rostre del nostre dolor, de la nostra soledat, de la nostra angoixa, de la nostra mort, i el de tantes persones i pobles que pateixen a causa de les guerres, fam o mancança de drets fonamentals; que ha volgut assumir per a que no restéssim sols i desesperats. 

Benvolguts gns/gnes, demanem-li al Senyor que ens ensenyi a estimar com ell ens estima, solidaris amb els qui pateixen;  que ens ajudi a acceptar a participar en el seu misteri de passió i de mort i gaudir amb Ell del goig de la victoria plena i total sobre el pecat i la mort, de la seva resurrecció.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge