dilluns, de març 25, 2024

DIUMENGE DE RAMS 24 DE MARÇ DEL 2024

 


Benvolguda família de famílies, germans i germanes: Ha arribat l’hora de la veritat. En aquest diumenge de Rams o de Passió Jesús entra a Jerusalem, i ho fa tenint molt present allò que anunciaven els profetes: Mira, el teu rei fa humilment la seva entrada, muntat en una somera, en un pollí, fill d’un animal de càrrega”. Així, muntat sobre un ase ve i escolta com la multitud l’aclama, i encatifa amb mantells i rams el camí per on passa, lloant la seva reialesa:

“¡Hosanna al Fill de David. Beneït el qui ve en nom del Senyor. Hosanna a dalt del cel!”. També nosaltres com els habitants de Jerusalem, rebem Crist amb goig i cantem, que és el nostre rei i Senyor, el Fill de Déu, el Salvador. Ell no entra a la nostra història com una idea, com un discurs, com un algoritme fruit de la previsió humana. com un afegit superflu i accidental. No. Ell és Aquell que ens reconeix i ens anomena amics. Aquesta Setmana Santa pot ser una una bona oportunitat per tornar-lo a retrobar com amic. I avui nosaltres volem acompanyar-lo i viure amb ell aquests dies sants, en que acomplirà la missió que el Pare li té encomanada: donar la vida per nosaltres, per salvar-nos, per alliberar-nos del pecat i de la mort. 

Alcem doncs, ben alts els nostres palmons, fem camí amb Jesús, no el deixem sol, visquem ben a prop d’ell, units com a comunitat, aquestes celebracions santes, per fer memoria de fins a quin punt Déu ens estima, en Jesús. Especialment vosaltres infants, que sou els seus preferits, perquè teniu un cor net i transparent. Apropeu-vos a Ell, sense por. Ens espera a tots amb els braços ben oberts.

Joan Làzaro i Padrós, prevere i rector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Publica un missatge